2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialȘefa DNA anunță trei noi fapte şi noi persoane în dosarul Alinei...

Șefa DNA anunță trei noi fapte şi noi persoane în dosarul Alinei Bica

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunțat, vineri, că procurorii DNA au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane.

"Pot să vă spun că în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot să fac publice numele sau faptele noi, deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu toate au luat la cunoştinţă de săvârşirea de infracţiuni. Putem să facem public acest lucru abia după ce se va aduce şi la cunoştinţa noilor persoane implicate aceste fapte (…) Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât şi persoane noi", a spus şefa DNA, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tor despre dosarul Bica, procurorul şef al DNA a precizat că mai multe persoane audiate au făcut denunţuri legate de faptele de corupţie din această cauză. "Vom verifica absolut toate aspectele care decurg din declaraţiile martorilor, din înscrisurile care au fost ridicate, pentru că mare parte din probatoriu se bazează pe documente, pe înscrisuri. Pot să vă spun că au fost persoane care, fiind audiate în anchetă, au colaborat cu procurorii DNA, au făcut denunţuri şi au adus la cunoştinţa procurorilor şi alte fapte care s-a săvârşit în legătură cu acest dosar", a dezvăluit Kovesi.

Șefa DIICOT Alina Bica, reținută aseară de către DNA pentru abuz în serviciu, faptă săvârșită în 2011 pe când era membră în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P., va fi prezentată în fața instanței de la Înalta Curte pentru obținerea arestului preventiv.

Alături de Alina Bica vor fi prezentați instanței supreme pentru arestare reținuții Lăcrămioara Alexandru (membră în comisia ANPR), Dragoș Bogdan (fost vicepreședinte la ANAF, membru în comisia ANRP)  și expertul evaluator Emil Nuțiu.

În acest dosar, sunt implicați și doi parlamentari: deputatul PDL Cătălin Teodorescu și deputatul UDMR Marko Attila, ambii acuzați de abuz în serviciu.

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat că dacă Alina Bica nu-și dă demisia din funcția de șef DIICOT, o va revoca el din funcție. Interimatul va fi asigurat de procurorul general împreună cu adjuncta Georgiana Hosu.

Cele mai citite

Disoluția unui partid de laborator/ “Cine nu sare ia condamnare!”

Liderii tefeliștilor n-au mai sărit demult. După lansarea acuzațiilor de corupție formulate de DNA la adresa lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, USR-ul s-a...

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...
00:00:41

Mai mulți ostatici au fost eliberați din Gaza în timp ce termenul limită al unui armistițiu se apropie

Predarea mai multor ostatici israelieni de către Hamas este în curs, în Gaza, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial palestinian familiarizat cu eforturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă