14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSecretul Viitorului: tinerele speranţe din pepiniera proprie

Secretul Viitorului: tinerele speranţe din pepiniera proprie

Gruparea constănţeană are în plan promovarea cât mai multor jucători de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

 

Echipa patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, a reuşit să promoveze în Liga I. Obiectivul formaţiei de pe litoral este clasarea între primele zece echipe ale eşalonului de elită. Un obiectiv mai important este promovarea tinerilor fotbalişti.

Viitorul a adus în prim-planul fotbalului românesc opt jucători, toţi evoluând în prima echipă. Mai mult, câţiva dintre ei au reuşit să marcheze şi să devină totodată piese de bază în echipele de tineret şi juniori ale României. Strategia grupării constănţene va continua, chiar dacă acum disputele vor avea loc la un alt nivel. La reunirea pentru pregătirea sezonului, Cătălin Anghel, tehnicianul echipei constănţene, a chemat nici mai mult, nici mai puţin de 14 jucători de la Academia „Hagi”. Unii dintre aceştia au evoluat pentru Viitorul în eşalonul secund, dar alţii au fost aduşi în premieră la echipa mare. Cei 14 sunt: Aurelian Chiţu, Andrei Sin (ambii 21 de ani), Alin Cârstocea, Romario Benzar (ambii 20 de ani), Alexandru Buzbuchi, Cristian Gavra (ambii 19 ani), George Şerban, Bogdan Ţîru, Bogdan Mitache, Ionuţ Puţanu, Gabriel Iancu, Boban Nikolov (toţi şase 18 ani), Mihai Bălaşa, Ionuţ Vînă (ambii 17 ani). Toţi cei 14 jucători au evoluat în ultimii trei ani pentru juniorii Academiei Hagi şi sunt foşti sau actuali componenţi ai loturilor naţionale de juniori.

Pentru Hagi, echipa mare este o adevărată vitrină. Fostul mare fotbalist doreşte ca formaţia pe care o patronează să obţină performanţe, dar în acelaşi timp să facă vizibili jucătorii produşi de academia care îi poartă numele, astfel ca aceştia să fie transferaţi şi „afacerea” să devină una profitabilă.

Până acum, Hagi a investit mult în Academie, dar o dată cu promovarea Viitorului în eşalonul de elită şansele ca primii bani să vină sunt dintre cele mai mari.

Jucători suspectaţi

Este binecunoscut faptul că mulţi fotbalişti români se afirmă mai mult în presa de scandal decât pe teren. De astfel de probleme au avut parte şi cei de la Academie cu patru internaţionali U19. Aceştia au fost acuzaţi că au băut şi au petrecut în timp ce erau în cantonament cu naţionala la Novi Sad. Cei patru au fost apăraţi de oficialii clubului, care au spus că presa ar face mai bine să vorbească de performanţele pe care le-au avut fotbaliştii. Mai mult, Viitorul nu crede că cei vizaţi au avut o atitudine neprofesionistă, aşa cum se spune, toate informaţiile fiind pure zvonuri, neconfirmate. 

 

14  jucători produşi de Academia „Hagi” fac parte din lotul Viitorului pentru Liga I.

Cele mai citite

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Extrema dreaptă din Austria, dată câștigătoare a alegerilor parlamentare

Extrema dreaptă din Austria se îndreaptă spre un succes istoric în alegerile parlamentare de duminică din Austria, conform primelor estimări care au fost publicate...
Ultima oră
Pe aceeași temă