34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialSecretarul american de stat, Rex Tillerson: Luăm în calcul o acțiune militară...

Secretarul american de stat, Rex Tillerson: Luăm în calcul o acțiune militară împotriva Coreei de Nord

Statele Unite ale Americii iau în calcul inițierea unei acțiuni militare împotriva statului nord-coreean, a declarat secretarul american de Stat, Rex Tillerson, precizând că Washingtonul nu ar dori să se ajungă la un conflict militar, relatează BBC News online, potrivit Mediafax.

"Cu certitudine că nu dorim ca lucrurile să ajungă la un conflict militar. Să fie foarte clar: politica expectativei strategice s-a încheiat. Analizăm o serie de noi măsuri diplomatice şi de securitate. Toate opţiunile sunt pe masă", a declarat oficialul american, făcând referire la posibilitatea unei acţiuni militare împotriva regimului de la Phenian.

Aflat în vizită în Coreea de Sud, Tillerson a subliniat că "în cazul în care ameninţarea reprezentată de programul lor militar ajunge la un nivel care necesită o acţiune, atunci, această opţiune este de luat în calcul". Secretarul de Stat a mai precizat că Washingtonul a renunţat la politica expectativei strategice în ceea ce priveşte regimul nord-coreean.

În ultimul an, Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi mai multe teste balistice.

Tillerson a vizitat şi zona demilitarizată între Coreea de Sud şi de Nord, dar s-a întâlnit şi cu o parte din cei 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă