11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialSecretarul american al Apărării, Ash Carter, face o vizită surpriză în Afganistan

Secretarul american al Apărării, Ash Carter, face o vizită surpriză în Afganistan

Secretarul american al Apărării, Ash Carter, a sosit vineri în Afganistan într-o vizită neanunțată, pe fondul incertitudinilor legate de cum va aborda administrația Trump relația cu această țară aflată în conflict, informează Reuters citată de Agerpres.

Principala problemă militară și politică din Afganistan este noua insurgență a talibanilor.

Șeful Pentagonului se întâlnește cu militari detașați în Afganistan la baza aeriană de la Bagram și are programată și o vizită la Kabul, unde va discuta cu președintele Ashraf Ghani.

În Afganistan sunt staționați 9.800 de militari americani, potrivit unei estimări citate de postul CNN. Potrivit aceleiași surse, comandantul coaliției internaționale din Afganistan, generalul John Nicholson, a declarat săptămâna trecută la Pentagon că numărul militarilor SUA va scădea până la 8.450 până la finalul anului 2017.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape 110.000 de români lucrează în companii americane

În România sunt prezente în acest moment 960 de companii americane, la care lucrează aproape 110.000 de persoane, a anunțat noua ambasadoare a Statelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă