5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialSe scumpesc vizele pentru SUA, din 4 iunie

Se scumpesc vizele pentru SUA, din 4 iunie

Taxele pentru procesarea vizelor temporare pentru SUA vor creşte începând cu 4 iunie, pe baza unei scheme care presupune taxe diferite în funcţie de tipul de viză solicitat, informează Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, citată de Mediafax.

 

Conform misiunii diplomatice, Departamentul de Stat a luat această decizie după o perioadă de sondare a opiniei publice în legătură cu acest subiect, iar noile taxe sunt rezultatul unui studiu de evaluare a costurilor directe şi indirecte suportate de Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru serviciile consulare prestate, în special pentru procesarea vizelor temporare.

Din cauza modernizării continue a procesului de solicitare a vizelor şi a sistemelor de securitate, taxa actuală de 131 USD nu acoperă costurile asociate procesării vizelor temporare, precizează Ambasada SUA.

Noile taxe, diferenţiate pe tipuri de viză, sunt următoarele: pentru viza de tip B1/B2 (Turist/Afaceri) – 140 USD, E (Investitor) – 390 USD, F (Student) – 140 USD, J (Schimburi Culturale) – 140 USD, K (Logodnic/Logodnică) – 350 USD; pentru vize pe baza unor petiţii tip H (Muncă temporară) – 150 USD, L (Transfer intră-companie) – 150 USD, O (Persoane cu abilităţi extraordinare) – 150 USD, P (Sportiv sau artist) – 150 USD, Q (Schimburi interculturale) – 150 USD, R (Angajat religios) – 150 USD. Toate celelalte taxe, inclusiv cea de ziarist, vor creşte la 140 USD.

Imediat ce noile taxe intră în vigoare, solicitanţii care au plătit taxa anterioară vor trebui să plătească diferenţa dintre cele două taxe, în ziua interviului. Această diferenţă de sumă trebuie plătită la casieria Secţiei Consulare înainte de interviu, precizează ambasada.

Cele mai citite
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...

VIDEO. Aproape de tragedie! O roată panoramică de la un Târg de Crăciun din România s-a blocat

Roata panoramică din Târgul de Crăciun din Constanța a rămas blocată vineri seară, cu 45 de persoane care se aflau în ea, dintre care...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...
Ultima oră
Pe aceeași temă