2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialSe inchide soseaua Nicolae Titulescu

Se inchide soseaua Nicolae Titulescu

Din aceasta dimineata, Primaria Capitalei inchide pentru sase luni circulatia pe soseaua Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre Calea Grivitei si Bulevardul Al.I. Cuza.

In urma acestor masuri luate pentru executarea rampei de acces pe pasaj, circulatia se va desfasura pe cate o banda cu latimea de 3 metri, doar pentru riverani, pe lateralele Bd. N. Titulescu. Se va infiinta sens unic pe str. Petru Rares, dinspre Calea Grivitei catre Bd. Al.I. Cuza si pe str. Comana, dinspre sos. Nicolae Titulescu catre Calea Grivitei, circulatia desfasurandu-se pe doua benzi.
Reprezentantii firmei constructoare au declarat ca lucrarile la Pasajul Basarab sunt finalizate 30-35%, in viitoarele saptamani urmand sa inceapa constructia pilonilor de o parte si de alta a Dambovitei. Municipalitatea a finalizat procedurile de expropriere pentru imobilele si terenurile aflate in zona de constructie a pasajului. In ceea ce priveste cele 16 imobile care mai ramasesera de expropriat, patru proprietari au acceptat banii propusi de municipalitate, trei nu s-au prezentat in fata comisiei de exproprieri, iar noua dintre ei nu sunt de acord cu sumele propuse.

Acest lucru nu intarzie insa lucrarile, cei care nu sunt de acord cu hotararea comisiei de exproprieri urmand sa se adreseze instantelor de judecata pentru modificarea sumelor aferente proprietatilor. Pasajul Basarab va fi finalizat in decembrie 2010, daca nu vor interveni alte probleme la plata lucrarilor. Pretul initial a fost de 471,63 milioane de lei, acesta fiind suplimentat cu suma de 87,18 milioane de lei. Lungimea totala a pasajului va fi de 1.900 m, acesta urmand sa intersecteze sapte artere: Bd. Nicolae Titulescu, Calea Grivitei, Calea Plevnei, Calea Giulesti, Splaiul Independentei, sos. Grozavesti, Bd. Vasile Milea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă