4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialŞcoală din Suedia, evacuată în urma unei ameninţări pe Internet

Şcoală din Suedia, evacuată în urma unei ameninţări pe Internet

O şcoală din Oerebro, în sudul Suediei, a fost evacuată vineri dimineaţa, în urma unui mesaj postat pe un forum de discuţii pe Internet care ameninţa cu un masacru, relatează site-ul Thelocal.se consultat de Mediafax.

 

“Un bărbat a ameninţat pe Internet că va împuşca persoane din şcoală vineri, la ora 09.00 (10.00, ora României)”, a declarat Peter Persson, din cadrul poliţiei din localitate, pentru agenţia TT.

Imediat după ce a aflat despre ameninţare, conducerea şcolii a hotărât evacuarea fără întârziere. “Investigăm seriozitatea ameninţărilor, dar nu am aflat cine este în spatele ameninţării”, a adăugat Persson.

Presupusul atacator a afirmat pe forum, în limba engleză, că a plănuit să meargă la şcoală şi să ucidă copiii cu o puşcă de tip AK4 şi cu grenade, potrivit cotidianului local Nerikes Allehanda. El afirmă în mesaje că aceşti copii sunt “păcătoşi” şi că trebuie să fie “pedepsiţi”. Acesta a adăugat că intenţionează să se sinucidă după comiterea atacului.

Poliţia a lansat o investigaţie asupra incidentului, pentru a depista persoana care a postat aceste ameninţări. “Facem eforturi susţinute pentru găsirea suspectului. Acest tip de afirmaţii sunt stupide şi crează îngrijorare. Numeroşi părinţi îngrijoraţi ne-au contactat”, a declarat Torbjoern Carlsson, din cadrul poliţiei din Oerebro.

El a subliniat că poliţia abordează această problemă cu seriozitate. “Nu putem ignora niciodată acest tip de afirmaţii, pe care trebuie să le luăm în serios până la proba contrară”, a spus Carlsson.

Această ameninţare a fost clasificată în mod distinct de celelalte ameninţări de acest tip, din cauza detaliilor precise privind armele, muniţia, timpul şi locul atacului.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
Ultima oră
Pe aceeași temă