14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialŞcoala de campioni

Şcoala de campioni

Viitorii aşi ai voleiului masculin se aleg de la acţiunea Şcoala de vară, organizată de CVM Tomis Constanţa.

 

Două echipe de copii ale clubului CVM Tomis au reuşit să devină campioane naţionale. Componenţii acestor formaţii au fost aleşi din rândul participanţilor la Şcoala de vară care s-a ţinut în 2009. Anul acesta se va organiza a doua ediţie. „Este a doua ediţie a şcolii de vară, aceasta venind la trei ani după cea inaugurală. Copiii selecţionaţi la acea primă ediţie au devenit, anul acesta, campioni naţionali la cadeţi şi speranţe. Dintre aceştia numai puţin de zece au fost incluşi la echipele naţionale de cadeţi şi juniori”, a spus directorul executiv al clubului organizator, Serhan Cadâr.

Acesta a mai adăugat: „Prin această acţiune am reuşit să atragem copii către volei, acesta fiind şi scopul nostru principal. Avem în spate performanţe obţinute care atrag copii spre mişcare, sport şi performanţă”. Unul dintre partenerii de tradiţie ai evenimentului îl reprezintă Consiliul Local şi Primăria Constanţa. „Personal mă bucur că o idee bună are continuitate şi a adus şi rezultate. Acesta este şi scopul acestei iniţiative. Se doreşte resuscitarea interesului copiilor către sport pentru a avea continuitate în performanţe deja existente ale echipelor din Constanţa”, a declarat Petrică Munteanu, reprezentantul primăriei.

De asemenea, Şcoala de vară are şi sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului (DJST). „Felicit iniţiativa aceasta pentru că, dincolo de performanţele obţinute este vorba şi despre o activitate educaţională non-formală. Tinerii îşi petrec timpul în mod plăcut şi educativ. Sper ca această Şcoală de vară să nu se mai desfăşoare o dată la trei ani, ci să o facem în fiecare an. DJST va fi mereu alături de aceste iniţiative”, a spus Claudiu Teliceanu, directorul DJST Constanţa.

Şcoala de vară este programată să se desfăşoare între 18 iunie şi 20 iulie, o bună parte dintre participanţi urmând a fi înscrişi la Campionatul Naţional de volei pe plajă rezervat cadeţilor, care va avea loc la Mamaia. 

Rezultatele au fost excelente

Scopul principal al acţiunii îl reprezintă formarea de noi jucători de volei, dintre aceştia urmând a se alege noii campioni. „S-a făcut o treabă fantastică. Sunt cluburi de tradiţie în ţară şi noi, cu jucătorii găsiţi la prima ediţie a Şcolii de vară, am reuşit să cucerim titlurile naţionale la două dintre cele trei categorii ale voleiului masculin juvenil. Sperăm să continuăm pe aceeaşi linie şi să obţinem în continuare rezultate remarcabile”, a declarat tehnicianul Iulian Rădulescu.

Cele mai citite

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă