2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSpecialScenariu negru descris de premierul desemnat de la Chişinău. Ion Sturza vorbeşte...

Scenariu negru descris de premierul desemnat de la Chişinău. Ion Sturza vorbeşte despre întârzierea pensiilor şi salariilor, începând din februarie

Anul nou nu pare să vină cu veşti bune pentru salariaţii de la stat şi pentru pensionarii din Republica Moldova. O declaraţie a premierului desmenat, Ion Sturza, arată portalul independent.md, face referire la faptul că din luna februarie este posibil să apară întârzieri la plata salariilor şi pensiilor, din cauza bugetului secătuit al statului.

 

„Am confirmări din mai multe surse și date exacte că se vor plăti la timp salariile și pensiile până în luna ianuarie. Din luna februarie pot să apară deja întârzierile”, a spus Sturza. El a adăugat că „acest scenariu trist trebuie luat în calcul de orice candidat”, cu referire la funcţia de premier. „Este un scenariu pe care trebuie sa-l ia în calcul orice prim-ministru, mai de stânga sau mai de dreapta”. Acesta se întreabă retoric „care sunt sursele reale de care dispune astăzi Republica Moldova pentru a plăti pensiile și salariile?”.

 

Sturza are timp până în data de 4 ianuarie să formeze Guvernul, pentru a se prezenta în Parlament pentru validare. Tensiunile politice de la Chişinău dau însă puţine şanse ca noul Executiv să se instaleze. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă