12.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul Volkswagen: Emisiile de noxe de la mașinile din Europa, falsificate

Scandalul Volkswagen: Emisiile de noxe de la mașinile din Europa, falsificate

Volkswagen a recunoscut că a instalat sisteme electronice speciale, folosite pentru falsificarea rezultatelor privind emisiile de noxe, și pe mașinile diesel din Europa, a anunțat ministrul german de Transporturi, potrivit BBC News

Alexander Dobrindt a spus că nu se știe câte din cele 11 milioane de mașini Volkswagen din Europa sunt afectate. De asemenea, ministrul Transporturilor german a spus că și alți producători auto vor fi controlați.

Citește și: Volkswagen, în centrul unui nou scandal. Producătorul german, acuzat că a permis TORTURA

Dobrindt a subliniat că automobilele cu motoare diesel de 1.6 și 2.0 litri sunt ”afectate de falsificările despre care se discută”.

”Este evident că Direcția Federală pentru Traficul Mașinilor nu se va concentra exclusive pe modelele Volkswagen cu probleme. Vor fi testate în mod aleatoriu și mașini făcute de alți producători auto”, a spus Dobrindt.

Scandalul a început vinerea trecută, când a fost descoperit că producătorul german a folosit un software special, în SUA, pentru a falsifica rezultatul testelor emisiilor de noxe.

Citește și: Efectele scandalului Volkswagen: Testarea mașinilor în condiții reale, în Europa, începând din 2017!

“Grupul auto german a instalat un software pentru a induce în eroare autorităţile americane în privinţa emisiilor poluante”, a anunţat Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele dieselVolkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Mașinile Jetta, Beetle, Golf și Audi A3 comercializate în SUA în perioada 2009-2015 și mașinile Passat vândute în perioada 2014-2015 conțin sistemele folosite pentru a falsifica rezultatele emisiilor de dioxid de carbon. 

Martin Winterkorn, directorul general al grupului Volkswagen, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează și și-a asumat responsabilitatea în scandalul emisiilor izbucnit în Statele Unite.

 

Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă