10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialScandal RCS&RDS – Eurosport: În a doua repriză din Liverpool-Cardiff s-au difuzat...

Scandal RCS&RDS – Eurosport: În a doua repriză din Liverpool-Cardiff s-au difuzat sărituri cu schiurile

Un nou scandal a curprins companiile de cablu din România, actorii principali fiind RCS&RDS şi Eurosport. Abonaţii din România ai firmei de cablu au putut vedea, sâmbătă, doar prima repriză a meciului din Premier League, Liverpool-Cardiff, în repriza secundă fiind difuzate sărituri cu schiurile. Abonaţii serviciului DTH, al Romtelecom, nu au văzut deloc partida. Atât RCS, cât şi Romtelecom sau alte companii de cablu din România retransmit meciurile din prima ligă britanică prin intermediul Eurosport.

Primele reacţii ale companiile pasează vina de la una la alta. Cert este că Eurosport a câştigat cu două zile în urmă drepturile de transmisie a Premier League în România, însă de aici şi până la încurcătura de ieri, care a afectat milioane de abonaţi, s-a ajuns în urma unui concurs de situaţii alimentate de luptele de culise ale acestor companii. La 31 decembrie vor expira contractele pe care RCS, UPC şi Romtelecom le au cu Eurosport, iar toate părţile implicate vor încerca să obţină noi contracte mai avantajoase.

Din primele reacţii ale companiilor reiese faptul că Eurosport a întrerupt transmisia versiunii sale internaţionale, cu traducere în limbile fiecărei ţări, şi a introdus postul Eurosport România, unde se difuza meciul din Premier League. Cum versiunea pentru România a fost introdusă de Eurosport şi în ţări ca Ungaria, Cehia sau Slovacia, unde RCS nu avea drept de difuzare pentru Premier League, compania românească de cablu a decis întreruperea meciului. Niciuna dintre companii nu a dat un răspuns clar, de ce au trebuit să fie afectaţi şi abonaţii din România de deciziile luate privind transmisiile din celelalte ţări.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă