1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialScandal in PNL Mures

Scandal in PNL Mures

– Fostul viceprimar al Targu-Muresului, Marius Ichim, a demisionat din PNL Mures, iar Constantin Florea a fost exclus din partid.

Fostul viceprimar al municipiului Targu-Mures, Marius Ichim, a demisionat din PNL Mures. El a facut acest gest inainte ca liberalii mureseni sa apuce sa il sanctioneze pentru ca a renuntat fara a-i consulta la fotoliul din fruntea administratiei locale. Surse din PNL Mures spun ca Ichim si-ar fi depus initial mandatul de consilier local, insa la presiunile principalului finantator al PNL Mures, Virgil Mailat, a demisionat si din partid, fiind acuzat ca ar fi primit bani de la PD-L Mures in schimbul abdicarii sale din fotoliul de viceprimar.. "Dupa doua campanii electorale, am nevoie de liniste", a declarat Marius Ichim, care a refuzat sa comenteze restul informatiilor.
Celalalt consilier local al PNL din CL Targu-Mures, dr. Constantin Florea, a fost exclus la randul sau din partid. Presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, a declarat ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a atitudinii lui Florea care, la sedinta CL Targu-Mures din 23 decembrie 2008, a votat cu actualul viceprimar al orasului, Claudiu Maior.

 

Asta in conditiile in care consilierii UDMR au parasit sala de sedinta, iar votul lui Florea a facut ca noul viceprimar sa fie ales cu majoritatea consilierilor alesi. "Am depus demisiile si hotararea de excludere la Primarie", a declarat Dobre, care a mai adaugat ca locul celor doi liberali in CL Targu-Mures urmeaza sa fie luate de Sebastian Pui si Ciontea Calin. Totodata, Ciprian Dobre a mai afirmat ca PNL va contesta in instanta sedinta CL Targu-Mures din 23 decembrie si va cere anularea tuturor hotararilor adoptate la acea data. Potrivit lui Dobre, sedinta ar fi fost nelegala deoarece nu a respectat legea administratiei publice locale si regulamentul de functionare al CL Targu-Mures.

DISPUTE
Disputele dintre PD-L, pe de o parte, si reprezentantii PNL si UDMR, pe de alta, s-au facut simtite si la intrunirea Consiliului de Dezvoltare Regional Centru. Primarii PD-L din Targu-Mures si Brasov, Dorin Florea si George Scripcaru, au parasit sedinta CDR pentru ca presedintii CJ Mures si Brasov, Edita Lokodi (UDMR) si Aristotel Cancescu (PNL), au refuzat sa ii nominalizeze pe cei doi primari in Comitetul Regionale de Evaluare Strategica si Corelare. Din solidaritate cu cei doi primari PD-L, si colegul lor de partid, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a parasit sedinta CDR.

Cele mai citite

Parlamentul din Ucraina a cerut UE să deschidă negocieri cu ea în vederea aderării

Parlamentul ucrainean a cerut Uniunii Europene(UE) să deschidă negocieri cu această ţară în vederea aderării la blocul comunitar, relatează DPA sâmbătă, potrivit agerpres.ro. Parlamentarii ucraineni...

Incendiu la groapa de gunoi din Titu. Ard șapte tone de deșeuri!

Pompierii din județul Dâmbovița intervin în prezent la un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi din orașul Titu. Conform informațiilor furnizate de...
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...
Ultima oră
Pe aceeași temă