29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialSCANDAL în Franţa. Avocat: Karabatici a pariat, dar nu a trişat

SCANDAL în Franţa. Avocat: Karabatici a pariat, dar nu a trişat

Starul handbalului francez Nikola Karabatici şi fratele său Luka, reţinuţi, duminică, în cadrul unui presupus meci trucat, „au pariat” dar nu au trişat, a declarat, luni, la radio RTL avocatul sportivilor, Eric Dupond-Moretti, informează AFP, citată de Mediafax.

„Ei au pariat, este o infracţiune sportivă, nu una penală. Pentru ca justiţia să poată interveni în acest caz, avem nevoie de un meci trucat, în lipsa căruia, în plan penal, nu există nimic. Meciul trucat trebuie demonstrat de procuror, clienţii mei dezmint categoric că au trucat acest meci, nu sunt trişori, meciul nu a fost trucat”, a declarat avocatul.

Fraţii Karabatici şi alte 15 persoane au fost reţinute, duminică, de poliţia franceză, în cadrul unei anchete privind un presupus meci trucat în beneficiul pariurilor sportive, pierdut de Montpellier cu Cesson-Sévigné, la 12 mai.

„Poliţia a crezut că face bine să organizeze această reţinere, care nu a fost însă utilă”, a declarat Dupond-Moretti, care a cerut fraţilor Karabatici să „păstreze tăcerea” şi să dea explicaţii doar în faţa judecătorului de instrucţie.

În cazul unui simplu delict sportiv, jucătorii riscă şase meciuri de suspendare şi amendă de 15.000 de euro.

În schimb, în cazul unui meci trucat, delictul penal de „fraudă şi corupţie sportivă” se riscă o pedeapsa cu închisoare de până la cinci ani şi amendă de 75.000 de euro.

Citeşte şi:

Franţa: 9 jucători de handbal, reţinuţi într-un caz de pariuri ilegale

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă