6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialScandal cu sticle incendiare si furci, intre maghiarii si rromii din Harghita...

Scandal cu sticle incendiare si furci, intre maghiarii si rromii din Harghita (VIDEO)

Peste 70 de etnici maghiari din localitatea Sancraieni, judetul Harghita, s-au strans joi seara ca sa ii pedepseasca pe rromi din comunitatea lor, dupa ce unul dintre ei a ajuns la spital in urma unui conflict.

"Scandalul a izbucnit in urma cu doua zile. Miercuri un rrom roman si unul maghiar s-au certat, iar cel maghiar a ajuns la spital cu o plaga injunghiata", a declarat, pentru Antena 3, Gheorghe Filip de la Inspectoratul Judetean de Politie Harghita.

Joi, in jurul orei 20:45, aproximativ 70 de persoane s-au strans si s-au dus unde isi au casele rromii sa le aplice o corectie. Se pare ca apropiatii victimei au fost nemultumiti de faptul ca agresorul urma sa fie cercetat in stare de libertate.

La fata locului au sosit in scurt timp aproximativ 120 de politisti, jandarmi si cei de la Interventie rapida.

"Cand totul parea ca s-a linistit au aparut trei rromi cu furci fara sa faca nimic. Insa simpla lor prezenta i-a enervat pe cei din grup, care au aruncat o sticla incendiara intr- o magazie si un grajd. Nu au fost inregistrate victime omenesti sau animale", a mai declarat Filip. 

Cele mai citite

Tendințe la nivelul pieței de creditare. La ce ne putem aștepta în 2024?

Anul 2023 nu a fost cel mai bun pentru dezvoltatorii imobiliari. Vânzările au scăzut chiar și 30-40 la sută față de anul trecut, iar...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

“Vor fi vești rele din Ucraina”, avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează comunitatea statelor occidentale că "vor fi vești rele din Ucraina". Liderul NATO a transmis acest mesaj într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă