29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialSatisfacţie pe jumătate: ROMÂNIA -GEORGIA 9 - 9

Satisfacţie pe jumătate: ROMÂNIA -GEORGIA 9 – 9

Îmbucurător interesul crescut pentru jocul ce decidea învingătoarea ediţiei din acest an a Cupei Europeene a Naţiunilor (CNE). Spectatorii, ce au luat cu asalt cochetul stadion devenit neîncăpător Arcul de Triumf, nu au trăit şi bucuria revansei aşteptate, jocul echipei noastre îndemnând la mulţumirea cu egalitatea de pe tabela şi locul secund în competiţie, potrivit Mediafax.

După un parcurs bun (o suită de 4 jocuri câştigate la ediţia CNE din acest an, cu Portugalia, Spania, Rusia şi Belgia), România a primit replica Georgiei, şi ea cu acelaşi număr de jocuri câştigate dar cu un essaveraj mai bun. Este de menţionat faptul că Georgia ne-a învins fără drept de apel la ultima ediţie a Campionatului Mondial iar istoricul meciurilor dintre cele două echipe se menţine la egalitate. Aşa cum arată şi scorul, meciul a fost extrem de echilibrat şi fără reuşita unor încercări.

 Pe lângă satisfacţia înjumătăţită că am reuşit să fim egali adversarilor tradiţionali şi am obţinut punctaj pentru participarea la viitoarea ediţie a Campionatului Mondial (peste 2 ani şi se iau în calcul punctele obţinute de primele locuri ocupate în cele două ediţii a CNE), jocul a scos în evidenţa multe repere pentru ce ar trebui să facă multinaţionala şi ultra specializată echipă tehnică, în vederea potentializării resurselor autohtone. Apreciind un joc limitat al echipei noastre, stereotip făcut indiferent de adversar, se impun trei întrebări, şi anume: 

 – De ce acelaşi joc predilect de contact cu un adversar puternic la acest element?  Am constatat o mare risipă de energie a înaintaşilor cu grupaje prelungite, efectuate ilogic pe tot terenul, fără avantaj de joc;

 – De ce aceleaşi şuturi de degajare fără urcare rapidă în presiune, prilej de contraatacuri substanţiale ale adversarilor?

 – De ce singurul nostru jucător sclipitor, l-am numit pe Fercu, nu este valorificat în structuri de joc şi ce face spectaculos este numai ce îşi crează singur?

 Sperăm că la următorul examen internaţional, indiferent de adversar, naţională noastră va arata un progres substanţial în concepţie şi siguranţă tehnico-tactică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă