19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialŞase aleşi locali, incompatibili. Printre ei, primarul Zalăului

Şase aleşi locali, incompatibili. Printre ei, primarul Zalăului

Şase aleşi locali se află în incompatibilitate, a anunţat Agenţia Naţională de Integritate (ANI), într-un comunicat remis redacţiei.

Este vorba despre trei primari şi trei viceprimari din judeţele Teleorman, Sălaj, Braşov, Olt şi Bihor.

Citeşte şi: Viceprimarul Primăriei din Cluj, conduse de Emil Boc, INCOMPATIBIL

Astfel, primarul comunei Cervenia, judeţul Teleorman, primarul comunei Dragu şi primarul Zalăului,  judeţul Sălaj, viceprimarul comunei braşovene Augustin, fostul viceprimar al oraşului Corabia, judeţul Olt şi viceprimarul comunei bihorene Şinteu au fost găsiţi în stare de incompatibilitate.

Edilul Zalăului, Radu Căpâlnaşiu, a fost găsit incompatibil, întrucât, fiind primar, a ocupat şi funcţia de reprezentant al Zalăului în Adunarea Generală a Asociaţiilor E-Star Za Distriterm şi în Adunarea Generală a Asociaţiilor Citadin Zalău S.R.L., în perioada 17 mai 2010- 1 august 2013.

Citeşte şi: ANI: Trei primari, în conflict de interese administrativ şi penal

Şi primarul comunei Dragu, judeţul Sălaj, Iuliu Claudiu Lazăr, era funcţionar public când a candidat la alegerile locale şi şi-a păstrat funcţia publică şi în primele zile de mandat (11 mai – 20 iunie 2012).

Primarul comunei Cervenia din Teleorman, Marian Cucurezeanu, a fost incompatibil între 13 august 2009 şi 18 ianuarie 2013, când a fost primar şi comerciant cu PFA (Persoană Fizică Autorizată).

Citeşte şi: Mehedinţi: Primar, reţinut, după ce a luat mită 20.000 euro

Viceprimarul Sebastian Nicolae Porumb al comunei Augustin, din judeţul Braşov, a fost incompatibil şase luni, în 2012, din iunie până în decembrie, întrucât, în această perioadă, a fost şi comerciant cu PFA.

Şi fostul viceprimar din Corabia, Olt, Petre Anton Drăguinea, a fost, simultan,  şi membru în Consiliul de administraţie al Spitalului Corabia, între 19 iulie 2010 şi 25 aprilie 2012.

De asemenea, şi viceprimarul comunei bihorene Şinteu, Ştefan Korch, a fost incompatibil între 19 iunie 2008 şi 4 august 2009, când, în calitate de viceprimar, a fost şi consilier local în Consiliul Şinteu şi paznic al unei păşuni, în cadrul Ocolului Silvic Blidaru.

Citeşte şi: Buzău: Primarul din Nehoiu, în conflict de interese penal

Aleşii locali au fost informaţi asupra cercetărilor desfăşurate de ANI şi au depus puncte de vedere la dosare, cu excepţia lui Marian Cucurezeanu.

 

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă