30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialSarkozy salută măsurile de austeritate adoptate de Italia

Sarkozy salută măsurile de austeritate adoptate de Italia

Şeful Guvernului italian Silvio Berlusconi a discutat cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy despre planul de austeritate adoptat vineri de Guvernul de la Roma, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului italian, potrivit NewsIn.

Il Cavaliere „a expus interlocutorului său conţinutul planului de austeritate aprobat vineri de Consiliul de Miniştri”, se arată într-un comunicat citat de Le Figaro. „El a subliniat în special modul în care măsurile decise vor permite ajungerea la un echilibru bugetar în 2013”, se adaugă în text.

„Preşedintele Sarkozy şi-a exprimat aprecierea pentru măsurile adoptate de Guvern”, potrivit documentului.

Cei doi oficiali „au convenit să rămână în continuare în legătură”, se afirmă în comunicat.

Vineri, Italia a anunţat un plan în valoare de 45 de miliarde de euro, sumă cu care Guvernul vrea să-şi reechilibreze bugetul până în 2013 prin tăierea cheltuielilor publice şi creşterea taxelor. Este al doilea plan de austeritate bugetară pe care Italia îl anunţă în decurs de câteva luni.

Planul răspunde cererilor partenerilor europeni şi Băncii Centrale Europene, care a condiţionat susţinerea pentru Roma prin cumpărarea de obligaţiuni de adoptarea unor noi măsuri economice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă