12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSărbători de iarnă în Capitală: Christmas Market şi peste trei milioane de...

Sărbători de iarnă în Capitală: Christmas Market şi peste trei milioane de beculeţe

Aproape trei milioane de beculeţe de tip LED vor împodobi Bucureştiul în această iarnă, pe un traseu de 23 de kilometri. Luminile de sărbători din Capitală se vor aprinde în 6 decembrie, iar bradul de 15 metri va avea peste 2.000 de beculeţe.

În Piaţa Universităţii, pe esplanada cu statui, se va desfăşura, în perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market’’.

”La târgul de Crăciun, într-un decor realizat din 12 tone de cetină şi 65 de căsuţe de lemn, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu vin fiert, decoraţiuni şi ornamente de iarnă, expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, decoraţiuni din lemn şi ceramică, precum şi produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Bucureşti.

De asemenea, pe scena amplasată în Piaţa Universităţii vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele ţării, precum şi artişti renumiţi de muzică populara: Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa cu Ştefan şi Horaţiu Cigu, Tudor şi Nicolae Furdui Iancu.

Intrarea este liberă în fiecare zi a evenimentului.

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă