2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialUPDATE: Maria Şarapova, SUSPENDATĂ provizoriu, după ce a fost depistată pozitivă la...

UPDATE: Maria Şarapova, SUSPENDATĂ provizoriu, după ce a fost depistată pozitivă la un control antidoping. Trei sponsori și-au suspendat contractele cu jucătoarea

UPDATE 15.02:  Alte două companii plănuiesc să se distanțeze de jucătoarea Maria Șarapova, după ce a anunțat că a fost depistată pozitiv la un control antidoping, informează Agerpres.

Astfel, producătorul elveţian de ceasuri TAG Heuer a anunțat că a suspendat negocierile cu Șarapova și că nu va reînnoi contractul cu ea.

Totodată, constructorul german de automobile de lux Porsche, care sponsorizează turneul de tenis care va avea loc luna viitoare la Stuttgart, a anunţat şi el marţi că va suspenda calitatea de ambasador al brandului acordată Mariei Şarapova.

„Până când vor apărea noi detalii şi vom putem să analizăm situaţia, am decis să suspendăm activităţile planificate”, a informat Porsche într-un comunicat. 

UPDATE marți, 11.22: Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova ar putea fi suspendată pentru patru ani, din cauza unui test antidoping pozitiv, informează Agerpres. Începând cu 12 martie, Șarapova va fi suspendată provizoriu, până când cazul său va fi judecat.

Cu toate acestea, preşedintele Federaţiei ruse de tenis, Şamil Tarpişcev, a declarat că speră ca jucătoarea să își poată reprezenta țara la Jocurile Olimpice care vor avea loc, anul acesta, în Brazilia, în perioada 5-21 august.

„Cred că este doar un mare nonsens. Sportivul ia ceea ce i se dă de către fizioterapeuţi şi doctori. Cred că Şarapova va juca la Olimpiadă, însă va trebui să vedem cum va decurge acest caz”, a declarat Tarpişcev într-un interviu acordat agenţiei TASS. 

Pe de altă parte, Asociaţia tenisului feminin (WTA) a anunţat că va susţine deciziile care se vor lua în cazul de dopaj. 

„Sunt foarte trist după aflarea veştilor despre Maria. Ea este un lider şi am considerat-o mereu o femeie de mare integritate. Cu toate acestea, aşa cum a recunoscut Maria, este responsabilitatea fiecărei jucătoare să ştie ce pune în corpul său şi să ştie dacă acest lucru este permis”, a afirmat Steve Simon, preşedintele WTA, citat de agenţia EFE. 

În urma anunțului făcut, luni, de Maria Șarapova, compania americană producătoare de echipament sportiv Nike a precizat că a întrerupt legăturile cu sportiva, pe durata anchetei.

„Vom continua să urmărim îndeaproape situaţia”, a spus un purtător de cuvânt al Nike, KeJuan Wikins, citat de AFP. 

Maria Şarapova este una dintre ambasadoarele cele mai populare ale mării americane, pentru care a apărut în numeroase campanii publicitare şi a fost deseori imaginea acestei companii la turneele majore de tenis. În cursul anului 2015, ea a câștigat aproximativ 29 milioane dolari, dintre care doar 7 milioane pe teren. 

——————-

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fost număr unu mondial, a anunţat, luni, la Los Angeles, într-o conferinţă de presă, că a fost depistată pozitivă la controlul antidoping în timpul primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, în luna ianuarie, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open”, a afirmat Şarapova, vizibil emoţionată. 

”De zece ani iau un medicament pe reţetă de la medicul meu de familie, iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie şi acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl ştiam”, a continuat rusoaica. 

Medicamentul în chestiune, meldonium, este destinat tratării problemelor legate de diabet, a precizat Şarapova. Utilizat, în principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni şi modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016. 

”Am făcut o greşeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii şi am dezamăgit sportul, ştiu că m-am expus unor consecinţe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod şi sper că voi avea din nou şansa să joc”, a mai spus Maria Şarapova. Şarapova, 28 de ani, a precizat că nu a fost încă audiată de Federaţia internaţională de tenis şi încă nu a fost suspendată. 

Numărul şapte mondial este în prezent accidentată la încheietura mâinii şi nu a mai apărut în circuitul feminin de la Australian Open, unde s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de marea sa rivală, americanca Serena Williams. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă