34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialŞantierul naval de la Tulcea va construi carena unei nave de 143...

Şantierul naval de la Tulcea va construi carena unei nave de 143 de metri lungime. Proiectul atinge 100 de milioane de euro

Compania norvegianæ Vard Holdings Limited va produce o navæ de 100 milioane euro pentru grupul norvegian Farstad Shipping, carena urmând sæ fie construitæ în România, la øantierul naval Tulcea, anunţă Mediafax.

 

Vasul, cu o lungime de 143 metri, va avea ca destinaflie lucræri de construcflii, inspecflie øi mentenanflæ pentru proiecte offshore, potrivit unui comunicat al Vard.

 

Nava va avea un echipaj de pânæ la 130 de persoane øi va fi echipatæ cu douæ macarale, cea mai mare dintre acestea având capacitatea de ridicare de 250 tone.

 

Livrarea este programatæ pentru trimestrul al treilea al anului 2015.

 

Carena va fi construitæ la øantierul naval Vard Tulcea, iar nava va fi asamblatæ øi dotatæ cu utilaje la Langsten, în Norvegia.

 

Vard a anunflat, la începutul sæptæmânii trecute, semnarea unui contract de 1,1 miliarde de dolari pentru construirea a patru nave de construcflii offshore destinate gigantului brazilian Petrobras. Carenele a douæ dintre aceste nave vor fi construite la Tulcea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă