2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialSanctionati pentru ca nu au aparat un bancomat

Sanctionati pentru ca nu au aparat un bancomat

Doi agenti atestati profesional pentru interventii la evenimente, din cadrul unei societati de paza din Slobozia, au fost sanctionati contraventional, cu amenda in valoare de 500 de lei, pentru modul superficial de interventie in urma declansarii sistemului de alarma al unui bancomat.

In dimineata zilei de 27 iulie, administratorul unei societati din Slobozia a descoperit ca persoane necunoscute au patruns in incinta unitatii prin fortarea usii de acces din spate, persoane care au fortat si usa bancomatului, fara a reusi sa o deschida. Bancomatul era prevazut cu sistem de alarma conectat la un dispecerat de monitorizare al unei societati specializate de paza, interventia fiind asigurata de agentii unei alte societati. Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ialomita, "in noaptea de 26 spre 27 iulie, la ora 04.10, sistemul de alarma al bancomatului s-a declansat, trimitand semnalul dispeceratului de monitorizare al societatii. Agentii au intervenit, potrivit fisei de interventie la eveniment, in mai putin de un minut.

 

Echipajul de interventie format din doi agenti, ambii calificati si atestati profesional, cu toate ca s-a deplasat operativ la locul semnalat, s-a limitat doar sa observe ca bancomatul este in stare de functionare si ca usile principale de acces nu prezinta urme de fortare, fara sa extinda verificarile si la cealalta usa de acces, care a fost fortata". Hotii au reusit sa sustraga dintr-o tejghea suma de de 3.000 de lei, fara a ravasi restul obiectelor, iar bancomatul a fost gasit in stare de functionare. De asemenea, politistii l-au sanctionat contraventional si pe administratorul societatii comerciale, cu amenda in valoare de 2.000 de lei, pentru ca spatiul in care functiona unitatea nu era prevazut cu paza, nu existau incuietori sigure la usile principale de acces sau sistem de alarma impotriva efractiei si nici supraveghere video. In ceea ce priveste securizarea bancomatului, politistii au constatat ca unitatea bancara si-a indeplinit obligatiile legale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă