30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialSalvatorii SMURD Iaşi care au murit în Republica Moldova ar putea fi...

Salvatorii SMURD Iaşi care au murit în Republica Moldova ar putea fi declaraţi „cetăţeni de onoare ai oraşului”

 

 

Prefectul Marian Grigoraş a propus ca salvatorii SMURD, care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Republica Moldova, să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă, scrie Agerpres
Solicitarea a fost făcută de reprezentantul Guvernului în teritoriu, joi, în timpul discursului susţinut în cadrul manifestărilor militare şi religioase organizate la Cimitirul Eternitatea cu prilejul Zilei Eroilor. 
„Este o zi deosebit de importantă pentru noi, ne celebrăm eroii. Cu această ocazie profit de sărbătoare pentru a-i solicita Consiliului Local al Municipiului Iaşi, domnului primar, să reflecteze asupra unei propuneri de decernare a titlului de ‘Cetăţean de onoare’ celor patru eroi moţi în accidentul aviatic din Republica Moldova”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. 
Prezent la eveniment, primarul ales Mihai Chirica a declarat că nu trebuie uitat sacrificiul făcut de soldaţii care au căzut pe front, dar nici salvatorii SMURD care îşi pun mereu viaţa în pericol pentru binele celorlalţi. 
„Astăzi Biserica şi-a dat mâna cu Armata Română şi, de Înălţarea Domnului, au decis ca astăzi să se sărbătorească eroii neamului, căzuţi pe toate câmpurile de luptă pentru neamul românesc. Să le purtăm mereu memoria pentru ce au făcut pentru generaţiile care vor urma, pentru propăşirea neamului românesc. Eroi se nasc în fiecare zi, eroi avem în fiecare zi, şi de fiecare dată trebuie să ne amintim cu pioşenie de ei. Aşa e şi în cazul celor de la SMURD. Le suntem obligaţi să purtăm în memoria noastră toate gândurile de pioşenie pentru sacrificiul pe care l-au făcut. Este o realitate care dorim să nu se mai întâmple”, a spus Mihai Chirica. 
Noul comandant al Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt, colonelul Dragoş Iacob, a ţinut să sublinieze, în cadrul discursului său, importanţa acestei zile, afirmând în acest sens că eroii sunt cinstiţi ca parte a „marii familii a Armatei Român”. 
„Pentru noi, militarii, Ziua Eroilor are o semnificaţie aparte. În ethosul nostru organizaţional, noi cinstim eroii ca parte a marii familii a Armatei Române. Nu trebuie să uităm niciodată că pe jertfa lor se întemeiază tot ce reprezintă astăzi ţara, patria, şi statul român”, a declarat colonel Dragoş Iacob. 
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Armatei, ai administraţiei locale, politicieni şi veterani de război. 

Cele mai citite

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

Tusea și Junghiul, pentru Primăria Capitalei

Bucureștiul ar trebui recunoscut ca unul dintre cele mai rezistente orașe din lume. Capitala noastră continuă să existe, în ciuda torturilor la care a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă