0 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialSalarii de criza de peste 10.000 de lei pe luna la Agentia...

Salarii de criza de peste 10.000 de lei pe luna la Agentia Nationala de Cadastru

Salarii de milioane si cheltuieli de miliarde! Neatinse de criza! Le gasiti la Agentia Nationala de Cadastru. Conform declaratiilor de avere, din 53 de sefi, doar 13 au salarii sub 10.000 de lei pe luna. Dar nu cu mult. Cabinetul Boc intentioneaza sa desfiinteze jumatate din agentiile guvernamentale, iar o parte din celelalte sa le treaca in subordinea Guvernului, informeaza Realitatea TV.

Actualul sef al Agentiei, Mihai Busuioc castiga la inceputul anului trecut 14.900 de lei pe luna ca director adjunct. In a doua parte a lui 2008 a fost avansat si a ajuns director general. Salariul: peste 18.000 de lei. La scurt timp, decizia guvernului de a taia drastic salariile directorilor l-a afectat si pe el: acum cistiga lunar aproape 7.000 de lei pe luna. Este cel mai prost platit sef de la cadastru. Prost platit, dar respectat si bine informat. Caci Mihai Busuioc are nu mai putin de sapte consilieri, cu care cheltuieste lunar aproape 60.000 de lei. Ca o comparatie, ministrul de Interne, in subordinea caruia se afla agentia are doar patru consilieri.

La capitolul directori de directii Gheorghe Dumitrascu, de exemplu, castiga anual 251.522 de lei. Adica lunar aproape 21.000 de lei. Nici Doina Palangean, tot director de directie nu se poate plange. A castigat anul trecut, doar din salarii, 209 538 de lei! Celelalte salarii sunt ceva mai mici, insa nu cu mult. Vasile Grigore de exemplu, director general adjunct a castigat anul trecut din munca pe care o face la Cadastru aproape 200.000 de lei. Si lista continua, in acelasi ritm.

ANCPI a reusit sa-si stranga si in Consiliul de Administratie oameni de vaza. De exemplu: Dumitru Viorel Manescu, seful Uniunii Notarilor pe tara. Conflict de interese sau nu, asteptam sa ne spuna Agentia Nationala de Integritate, tinand cont ca activitatea Agentiei de Cadastru este strans legata de cea a birourilor notariale. Manescu a primit anul trecut pentru activitatea de la Agentie putin peste 12.000 de lei.

Din declaratia sa de avere reiese insa ca e departe de a fi afectat de criza economica. Primeste anual peste 260.000 de lei de la Uniunea Notarilor, iar din activitatea de la biroul sau notarial mai castiga inca 1.600.000 pe an. Datele din declaratia sa de avere arata ca Dumitru Viorel Manescu este unul dintre cei mai bogati colaboratori ai institutiei. Conform bugetului centralizat, anul trecut ANCPI a cheltuit cu personalul aproape 400.000 de lei, adica peste 108 milioane de euro.

La capitolul bunuri si servicii apare un total de 240.000 de lei. Cele mai multe achizitii au fost facute in trimestrul 4. In total, Agentia de cadastru a cheltuit anul trecut peste un miliard de lei, adica mai bine de 272 de milioane de euro euro. Reprezentantii Agentiei Nationale de cadastru nu au putut fi contactati pentru reactii.

 

Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

Ciolacu încearcă să explice rostul vizitei sale în America. Statele Unite nu vor mai cere vize românilor, din anul 2025

Premierul Marcel Ciolacu, care se află acum într-o vizită "de lucru" în Statele Unite, a declarat, după o întâlnire avută cu reprezentanții comunității de...

Billie Eilish a făcut anunțul! “Nu mi-am dat seama că oamenii nu știu”

Incomodată de discuțiile despre orientarea sa sexuală, cântăreața americană Billie Eilish, în vârstă de 21 de ani, a îndemnat internauții să nu mai abordeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă