Saint-Gobain priveşte permanent către viitor și știe că există multe motive pentru a crede în el, încredere bazată pe cei șase piloni ai strategiei sale și pe valorile promovate de companie. Proiectele Saint-Gobain din România reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație și un motiv de încredere într-un viitor durabil, eficient și ecologic.
Departe de a fi doar unul dintre cei mai mari producători din lume din domeniul habitatului şi al materialelor de construcții, Saint-Gobain este o comunitate activă de angajaţi și clienți, întotdeauna gata să-și împărtășească experiența și să o folosească pentru a găsi noi modalități inovatoare de a construi lumea de mâine.
«Progresul și evoluția pieței au modificat activitatea noastră de zi cu zi în ultimii 20 de ani prin transformarea tehnicilor noastre și a modului în care le folosim. Saint-Gobain România asigură siguranță și confort prin dezvoltarea de tehnologii inovatoare, protejarea mediului și construirea caselor viitorului. Credem într-un viitor mai bun creat de către oamenii inovatori și talentaţi ai echipelor noastre ce au încredere în România» a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain în România.
Motive ale Grupului Saint-Gobain pentru a crede într-un viitor mai bun:
Avem încredere că împreună putem construi un viitor mai bun. Având în vedere amploarea proiectelor noastre din trecut și experiența acumulată, putem realiza proiecte inovatoare, utilizând cele mai bune dintre calităţile noastre, creând legătura dintre trecut și viitor și îndreptându-ne către o lume responsabilă, implicată, care evoluează calitativ, nu cantitativ.
Credem într-un viitor al specialiștilor, al oamenilor gata pentru orice provocare, deciși să inoveze și să modernizeze, oameni frumoşi şi inteligenţi care creează proiecte de succes. De aceea am realizat parteneriate cu Politehnica București, Universitatea de Construcții din București, Colegiul Tehnic din Brașov, Universitatea de Construcţii din Iaşi şi Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.
Credem în casa viitorului, construită cu materiale durabile, ecologice și de asemenea, cu mare impact vizual. În noiembrie 2011, două case Saint-Gobain Multi-Confort au fost inaugurate în incinta Universităţii Politehnica din București.
Ambele case au un consum de energie redus pentru încălzire/ răcire și îndeplinesc condiții speciale de confort termic, acustic și de calitate a aerului. Eficiența energetică foarte ridicată este, de asemenea, dovedită de faptul că cele două case au primit certificatul Passive House ale Institutului Passiv Haus din Darmstadt, Germania.
Credem într-un viitor în care ne ajutăm reciproc. Saint-Gobain are drept obiectiv ajutorul reciproc, implicându-şi angajaţii pentru a oferi susţinere celor mai puţin norocoşi. În aprilie 2013, Fundația Saint-Gobain Initiatives a alocat aproximativ 66.000 Euro pentru două proiecte din România. Primul proiect, Casa Mihail, a însemnat construirea unei case complet accesibile pentru șase persoane cu handicap din Novaci, jud. Giurgiu. Al doilea proiect a vizat reabilitarea unui dispensar, a unei școli și a unei grădinițe și construirea unui centru cultural pentru comunitățile defavorizate din satul Vizurești, județul Dâmbovița.
Credem în viitor, pentru că acela va fi timpul în care vom vedea rezultatele acțiunilor noastre de astăzi și impactul pe care acestea le vor avea asupra oamenilor pe care îi iubim. Timp de mulți ani, Saint-Gobain a promovat construcțiile durabile prin implicarea sa în Green Building Councils. Saint-Gobain Construction Products România și Saint-Gobain Glass România sunt membre ale Romania Green Building Council.
Credem în viitor, pentru că l-am construit împreună din 1665 și continuăm să facem acest lucru. Înţelegem felul în care calitatea educației este influențată de claritatea comunicării, fapt demonstrat de numeroase studii având drept subiect influența zgomotului asupra procesului de învățare, realizat în mai multe țări europene.
Pentru prima dată în România, unei instituții de învățământ i-a fost oferită de către
Saint-Gobain Rigips șansa de a avea o sală de clasă cu condiţii speciale de confort acustic: Colegiul Național "Ion Creangă" din București care a oferit sala de clasă, iar Saint-Gobain Rigips a instalat aici un plafon acustic Ecophon®.
Noi credem în viitor, pentru că întotdeauna construim adevărate echipe, iar o echipă de profesioniști va genera întotdeauna o soluție pentru un viitor mai bun. Angajaţii au un rol important în compania noastră, iar compania se află într-un dialog permanent cu aceştia. Saint-Gobain Glass România a înființat programul "Contributia mea", un sistem online care premiază cele mai bune propuneri ale angajaților legate de: îmbunătățirea siguranței la locul de muncă, protecția mediului, creşterea calităţii muncii și evitarea oricăror tipuri de pierderi.