23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: Ultimul șef al SIPA este un om căzut în dizgrație,...

Sabin Orcan: Ultimul șef al SIPA este un om căzut în dizgrație, care acum este procuror la Cluj

Ultimul șef al SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiției, "este un procuror căzut în dizgrație, care acum este procuror la un Parchet din Cluj", a declarat duminică seară, la B1 Tv, Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă.

Sabin Orcan a precizat că procurorul în cauză, Doru Dobocan, a instrumentat de-a lungul timpului câteva dosare celebre.

Despre subiectul SIPA și mai ales despre arhiva SIPA, Sabin Orcan a remarcat că, probabil, Doru Dobocan refuză să discute.

Chestiunea arhivei SIPA, foarte controversată în ultimele zile, s-a discutat și în emisiunea lui Sabin Orcan. Răzvan Chiruță, redactorul șef al României Libere, a subliniat că este esențial să se afle ce persoane au beneficiat, de-a lungul anilor, de informațiile furnizate de către SIPA. Foarte interesant este faptul că SIPA ar fi avut activitate maximă în perioada în care Ministerul Justiției a fost condus de Rodica Stănoiu, dar despre Rodica Stănoiu nu se mai spune, în prezent, nimic.

Răzvan Orășanu, editorialist al României Libere, a precizat că România are în prezent șapte servicii secrete, cum are și Iranul. Jurnalistul Silviu Sergiu a atras atenția că Statele Unite au chiar 16 servicii secrete, dar acest lucru este justificat de faptul că, spre deosebire de România, SUA au atribuții la nivel global.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă