3.7 C
București
vineri, 2 decembrie 2022
AcasăSpecialSabin Orcan: Ultimul șef al SIPA este un om căzut în dizgrație,...

Sabin Orcan: Ultimul șef al SIPA este un om căzut în dizgrație, care acum este procuror la Cluj

Ultimul șef al SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiției, "este un procuror căzut în dizgrație, care acum este procuror la un Parchet din Cluj", a declarat duminică seară, la B1 Tv, Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă.

Sabin Orcan a precizat că procurorul în cauză, Doru Dobocan, a instrumentat de-a lungul timpului câteva dosare celebre.

Despre subiectul SIPA și mai ales despre arhiva SIPA, Sabin Orcan a remarcat că, probabil, Doru Dobocan refuză să discute.

Chestiunea arhivei SIPA, foarte controversată în ultimele zile, s-a discutat și în emisiunea lui Sabin Orcan. Răzvan Chiruță, redactorul șef al României Libere, a subliniat că este esențial să se afle ce persoane au beneficiat, de-a lungul anilor, de informațiile furnizate de către SIPA. Foarte interesant este faptul că SIPA ar fi avut activitate maximă în perioada în care Ministerul Justiției a fost condus de Rodica Stănoiu, dar despre Rodica Stănoiu nu se mai spune, în prezent, nimic.

Răzvan Orășanu, editorialist al României Libere, a precizat că România are în prezent șapte servicii secrete, cum are și Iranul. Jurnalistul Silviu Sergiu a atras atenția că Statele Unite au chiar 16 servicii secrete, dar acest lucru este justificat de faptul că, spre deosebire de România, SUA au atribuții la nivel global.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:53

VIDEO: „Vive la France”, spune Biden la dineul de stat al lui Macron

Preşedintele Joe Biden şi prima doamnă, Jill, au oferit un somptuos dineu de stat în onoarea înalţilor oaspeţi francezi, Emmanuel Macron şi soţia sa...

Cursurile de investiții și trading CRYPTO. Mihai Daniel explica de ce sunt importante în perioade de criză.

Piața crypto a suferit foarte mult în ultimele 14 luni, însă Mihai Daniel, consultant internațional în Blockchain, spune că acesta poate fi un moment...

Cele mai bune destinații de călătorie din Nepal, la poalele munților Himalaya

Fără îndoială, Nepalul are un farmec propriu, care te impresionează cu frumusețea lui inegalabilă tot timpul anului. Nu este de mirare că în prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă