30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecial"Să nu lăsăm impostorii puterii să fie înlocuiţi cu marionetele opoziţiei!". Cum...

„Să nu lăsăm impostorii puterii să fie înlocuiţi cu marionetele opoziţiei!”. Cum văd 50 de personalităţi „schimbarea adevărată”

Peste 50 de oameni de afaceri, personalităţi ale sportului, jurnalişti şi lideri ai unor organizaţii non-guvernamentale au lansat un „Apel pentru o Schimbare Adevărată„, o petiţie menită „să şteargă cu buretele 22 de ani de minciună, furt, parvenire, ipocrizie şi impostură”.

Iniţiatorii petiţiei spun că au pornit acest demers pentru că „României i-a fost furată şansa prosperităţii prin muncă şi talent, i-au fost furate libertăţile în numele austerităţii şi aşa zisei stabilităţi economice”. Mai mult, adaugă ei, „ne-au furat speranţa şi încrederea, ne-au batjocorit în numele unei politici care nu ne slujeşte şi pe care nu vrem să o mai slujim”.

Schimbarea adevărată vizează, în ochii autorilor, „să mobilizeze românii şi să alunge toţi profitorii, clienţii şi impostorii politici”, „să măture o clasă politică laşă, incompetentă, înstrăinată de nevoile cetăţenilor şi de glasul românilor” şi „un nou mod de a face politică şi care să pună, pentru prima dată în 22 ani, aleşii la picioarele alegătorilor”.

Iniţiatorii petiţiei arată că înlocuirea unui om cu altul, a unui guvern cu altul sau au unui partid cu altul nu este suficientă. Ei cei „o politică economică naţională, care să ne permită să fim o ţară dezvoltată şi nu o colonie economică nefrecventabilă” şi „implicarea profesioniştilor şi a unei noi generaţii în viaţa publică şi, da, în politică”.

O componentă importantă a demersului celor 50 de personalităţi este „o cruciadă împotriva corupţiei, tratând cauzele şi nu doar efectele. Un stat grav bolnav nu poate fi tratat cu comprese cu apă rece”. arată ei.

„Împreună, putem să ne luăm ţara înapoi! Nu putem să-i lăsăm pe slujitorii unor interese mărunte să ne reprezinte ca popor, ca naţiune, ca oameni oneşti, muncitori şi cu un bun-simţ de care s-a profitat însă peste măsură. Vă chemăm să ne fiţi alături şi să vă alăturaţi Adevăratei schimbări, să fiţi santinelele libertăţii şi democraţiei reale în România!”, se arată în textul petiţiei

Pentru a evita ca „impostorii puterii” să fie înlocuiţi cu „marionetele opoziţiei”, autorii petiţiei fac un ape la acţiune din partea cetăţenilor, în Piaţa Universităţii şi pe străzile oraşelor din România. „Nu cerem decât un singur lucru: oamenii potriviţi să ajungă în locul potrivit, profesioniştii să revendice şi să preia politica şi guvernarea”, arată iniţiatorii petiţiei.

Printre aceştia se află foştii tenismeni Ilie Năstase şi Andrei Pavel, cântăreaţa Mihaela Mihai, arhitectul Camil Rogulski, jurnaliştii Andrei Postelnicu şi Andrei Pavel, profesorii universitari Marian Stas, Gheorghe Iana şi Pavel Năstase. Până miercuri seara, aproape 400 de persoane au semnat petiţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă