-0.5 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialRusia şi foste state sovietice alocă 1 miliard de dolari pentru armament

Rusia şi foste state sovietice alocă 1 miliard de dolari pentru armament

Membrii Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), organizaţie militară formată din fostele ţări sovietice, vor aloca circa 33 de miliarde de ruble (un miliard de dolari) pentru achiziţia de noi tipuri de armament de reacţie rapidă, informează RIA Novosti.

Conform lui Valeri Semerikov, secretar general adjunct al OTSC, programul pentru cumpărarea armamentului a fost aprobat de către toţi membrii organizaţiei şi, în curând, va fi semnat de către preşedinţii statelor respective.

”Vom implementa acest program din 2014, pentru care vor fi alocate 33 de miliarde de ruble”, a declarat Semerikov.

Citeşte şi: Baza de la Deveselu, în discursul lui Putin din Parlamentul Rusiei

OTSC reprezintă o alianţă politico-militară creată de către o parte a statelor CSI în baza semnării Acordului de securitate colectivă pe 15 mai 1992.

Organizaţia include Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghistan, Uzbekistan, Tajikistan şi bineînţeles, Rusia.

Potrivit unor experţi, crearea OTSC a reflectat dorinţa Rusiei de a preveni extinderea graniţelor euro-atlantice spre Est şi, de asemenea, pentru a menţine în sfera sa de influenţă militară „vecinătatea apropiată”.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă