-2.2 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăSpecialRusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Rusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Reţele de socializare sunt folosite de serviciilespecile ale Rusiei pentru a dezinforma şi a crea panică în rândul ucrainenilor, potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

Potrivit şeful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de Mediafax, Moscova desfăşoară "un atac psihologic" în Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroriştilor (insurgenţilor), care pretind că sunt jurnalişti".

Nalivaicenko a informat că serviciile ruse folosesc reţele de socializare, adrese electronice şi numere de telefon mobil ale ceţăţenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panică" în rândul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informaţii false, provoacă panică, pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră", a subliniat el.

"Vreau să vă informez că, în prezent, ruşii folosesc în mod cinic şi josnic reţeaua de socializare Facebook. Ne-am adresat în repetate rânduri către conducerea acestei reţele, dar nu am reuşit să soluţionăm nimic", a afirmat şeful SBU, adăugând că "ruşii piratează sau blochează conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informaţii false", mai scrie Mediafax.

Nalivaicenko a menţionât că partea ucraineană a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara acţiunile Moscovei.

Cele mai citite

Guvernanții retrimit dascălii în subsolul societății

În urmă cu câțiva ani, când a fost acordată ultima majorare decentă a salariilor din sistemul de Educație, sub o guvernare PSD, întreaga societate...

Azi e grevă în școli

Majoritatea angajaților din sistemul de învățământ preuniversitar organizează astăzi grevă de avertisment, ca formă de protest față de hotărârea Guvernului de a reduce majorarările...

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă