21.1 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialRUSIA: Moscova speră că relaţiile cu Bruxelles-ul nu au ajuns la un...

RUSIA: Moscova speră că relaţiile cu Bruxelles-ul nu au ajuns la un punct FĂRĂ ÎNTOARCERE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, speră că relaţiile Federaţiei Ruse cu Uniunea Europeană nu au atins un punct "fără întoarcere" din cauza crizei din Ucraina, după ce UE a anunţat noi sancţiuni contra separatiştilor ucraineni proruşi susţinuţi de Moscova, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei ruse a reiterat îndemnul Moscovei la crearea unui "spaţiu economic şi umanitar comun" "de la Lisabona la Vladivostok", o idee evocată de către preşedintele rus Vladimir Putin dar care a fost primită cu răceală de către europeni.

Lavrov a îndemnat din nou autorităţile ucrainene să respecte armistiţiul încheiat în septembrie cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, încălcat zilnic de ambele tabere şi să se angajeze în negocieri cu rebelii pentru a pune capăt conflictului care s-a soldat cu peste 4.000 de morţi.

"În loc să stabilească contacte (cu separatiştii), Kievul s-a angajat într-o politică de asfixiere economică şi socială a sud-estului" Ucrainei, a acuzat el, referindu-se la zone aflate sub controlul separatiştilor.

"Sper că colegii noştri occidentali, care au o influenţă asupra Kievului, îşi dau seama de pericolul" unei asemenea politici, a adăugat Lavrov.

El a mai afirmat că Moscova doreşte reformarrea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a mobilizat observatori în Ucraina.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă