36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialRusia ar putea să intensifice atacurile aeriene în Siria

Rusia ar putea să intensifice atacurile aeriene în Siria

Rusia ar putea intensifica atacurile aeriene în Siria, astfel lucreză la extinderea bazei aeriene din provincia Homs, în vestul Siriei, în care plănuieşte să staţioneze avioane de vânătoare, informează Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Mediafax.

Baza aeriană, la care ruşii adaugă fortificaţii şi construiesc o pistă de aterizare, se află în Shayrat, localitate aflată la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de oraşul Homs. Acţiunile arată că Rusia plănuieşte să o folosească drept a doua bază aeriană în Siria şi să intensifice atacurile aeriene în centrul Siriei, o regiune aflată în mare parte sub controlul jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic (SI), informează organizaţia nonguvernamentală cu sediul în Marea Britanie.

Citeşte şi: Putin îl acuză pe Erdogan de „business familial“ cu SI

Statele Unite cred că Rusia mută echipamente la baza de la Shayrat, a declarat un oficial american, adăugând că unele dintre aceste echipamente sunt deja operaţionale.

Rusia, care efectuează atacuri aeriene în Siria începând de la 30 sepembrie, foloseşte în prezent baza aeriană guvernamentală Basel al-Assad, în provincia Latakia. Bombardiere de tip Su-24 şi elicoptere pornesc zilnic în misiuni din această bază.

Citeşte şi: Putin, în discursul anual despre starea națiunii: Este greu să învingem teroriștii singuri

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă