29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSpecialRUSIA acuză TURCIA că este principalul consumator de petrol de la gruparea...

RUSIA acuză TURCIA că este principalul consumator de petrol de la gruparea Stat Islamic

Ministerul rus al Apărării afirmă că deţine probe cu privire la faptul că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi familia lui beneficiază de pe urma unei contrabande cu petrol provenind din zone aflate sub controlul grupării Stat Islamic, relatează Mediafax.

Moscova şi Ankara sunt angrenate într-un adevărat război al vorbelor începând de marţi, când un avion turcesc a doborât un avion rusesc de război, în apropiere de frontiera siriano-turcă – cel mai grav incident dintre Rusia şi un stat membru NATO din ultima jumătate de secol.

Erdogan a afirmat că nimeni nu are dreptul să "calomnieze" Turcia şi să o acuze că ar cumpăra petrol de la SI. El a spus că va demisiona în cazul în care asemenea acuzaţii se vor dovedi adevărate. Însă, într-o vizită în Qatar, preşedintele turc a subliniat că nu doreşte ca relaţiile cu Moscova să se înrăutăţească şi mai mult.

Oficiali din cadrul Ministerului rus Apărării au prezentat miercuri, într-o sesiune de informare la Moscova, imagini din satelit în care, au afirmat ei, apar coloane de camioane-cisternă care încarcă petrol în instalaţii aflate sub controlul SI în Siria şi Irak, iar apoi traversează frontiera, în Turcia vecină.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool versus Real Madrid

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool și Real Madrid, se vor întâlni sâmbătă, cu începere de la 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis din...

Peste 8.700 de ucraineni au intrat ieri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, ieri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane,...
Ultima oră
Pe aceeași temă