31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialRusia a dejucat un atentat asupra primului tren de mare viteză rusesc

Rusia a dejucat un atentat asupra primului tren de mare viteză rusesc

Serviciile de securitate ruse au prevenit producerea unui atentat al rebelilor islamişti asupra Sapsan, primul tren de mare viteză rusesc, care asigură legătura între Moscova şi Sankt Petersburg, afirmă cotidianul Kommersant, în ediţia de luni, relatează AFP, citat de Mediafax.

Mai mulţi locuitori din Caucazul de Nord au fost arestaţi după ce au fabricat o bombă pe bază de îngrăşăminte chimice şi „nu mai aveau decât să stabilească ora producerii atentatului şi să-l comită”, precizează Kommersant.

Comandantul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, declarase la 18 iulie, în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev, că FSB a dejucat un atentat important asupra infrastructurii de transport din regiunea Moscova, pregătit de patru locuitori din Caucazul de Nord. Toţi suspecţii au fost arestaţi şi au făcut mărturisiri, adăugase Bornikov.

Un atentat cu bombă comis în noiembrie 2009 asupra unui tren care asigura legătura între Moscova şi Sankt Petersburg s-a soldat cu 28 de morţi şi 95 de răniţi, fiind revendicat de rebeliunea islamistă din Caucaz.

Insurgenţii au revendicat şi atentatul sinucigaş din 24 ianuarie de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu 37 de morţi, şi cele de la metroul din Moscova, comise în martie 2010 şi soldate cu moartea a 40 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă