6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialRus trimite Corpul de control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Rus trimite Corpul de control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța va fi verificat de Corpul de control al ministrului Transporturilor Ioan Rus, după ce au apărut informații privind managementul defectuos, informează Mediafax.

Potrivit ministrului Ioan Rus, Corpul de Control va verifica cu exactitate ce probleme sunt la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar când vor fi strânse toate elementele necesare privind "oportunitatea şi legalitatea a ceea ce se întâmplă acolo" vor fi luate deciziile care se vor impune.

Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Internațional Civil Mihail Kogălniceanu salută decizia ministrului Ioan Rus de a trimite Corpul de Control la aeroport. Sindicaliştii spun că decizia a fost luată ca urmare a sesizărilor Sindicatului Liber și după ce în presa centrală au apărut informații privind "managementul defectuos și contractele păguboase" încheiate de actualul director general, Cristian Carsium Moldovanu.

"Sindicatul și-a exprimat în mai multe rânduri dezacordul cu deciziile de management luate în ultimul an de directorul general care au agravat situația financiară a aeroportului civil, ale cărui pierderi s-au triplat în mandatul actualului manager", se arată într-un comunicat de presă remis de Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Potrivit aceluiaşi document, câteva zeci de salariați și membri ai Sindicatului se află, din vara acestui an, în conflict deschis cu conducerea Aeroportului, pe rolul Tribunalului Constanța aflându-se un dosar care are ca obiect recuperarea drepturilor bănești de către reclamanți. Tensiunile dintre angajați și conducerea actuală nu au lipsit nici în 2013, în octombrie salariații amenințând în mai multe rânduri cu greva, în primul rând din cauza întârzierilor salariale, se mai arată în comunicatul citat.

Reprezentantul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Cristian Fotu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX că ministrul Transporturilor a fost sesizat în repetate rânduri despre neregulile din cadrul aeroportului, ultima oară în 24 septembrie. El a spus că sindicaliștii pe care îi reprezintă sunt nemulțumiți de faptul că nu s-a încheiat negocierea contractului colectiv de muncă, expirat de la sfârșitul lunii iulie, dar și de faptul că mai multe firme care doresc să realizeze investiții în cadrul aeroportului nu sunt acceptate.

El a menționat că până marți, la ora 16.00, Corpul de Control al ministrului Ioan rus nu sosise la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Ioan Rus anunţa că trimite Corpul de Control la Compania Tarom pentru a vedea dacă există probleme de management şi, de asemenea, că piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare ale operatorului aerian. Cu o zi în urma acestui anunţ, şapte curse Tarom, între care două externe, au fost anulate, iar alte două au avut întârzieri, în urma unui protest spontan al unor piloţi şi copiloţi.

Cele mai citite

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă