27.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecial"Romgaz" si "Transgaz", monitorizate pentru reducerea cheltuielilor

„Romgaz” si „Transgaz”, monitorizate pentru reducerea cheltuielilor

MEDIAS. Societatile „Romgaz” SA si „Transgaz” SA au fost incluse pe lista celor 51 de societati romanesti cu capital de stat ce trebuie sa reduca nivelul cheltuielilor proprii de functionare cu un procent de cel putin 15 la suta pe parcursul anului 2006. Practic, cele doua companii, conduse de oameni politici ai PD, se afla pe lista celor monitorizate de Guvern pe baza unui act normativ mai vechi (OUG 79/2001, privind masuri de intarire a disciplinei economico-financiare), dar care a fost luat in considerate mai mult formal in anii trecuti.
Astfel, companiile de stat din domeniul industriei gazelor trebuie sa reduca la nivelul anului 2006, cu minim 15 la suta nivelul cheltuielilor proprii. Surse din cadrul companiei „Romgaz” SA Medias sustin ca acesta este unul dintre obiectivele principale la nivel de activitate impus societatilor din industira gazelor si constituie, de asemenea, unul dintre criteriile de performanta pe baza carora va fi evaluata activitatea directorilor generali ai celor doua soietati de stat: Jakab Alexa („Romgaz” SA) si Florin Munteanu („Transgaz” SA).
Cei doi manageri vor putea primi salarii integrale doar daca vor respecta criteriile de performanta manageriala impuse de la nivel guvernamental. In caz contrar, veniturile lor pot scadea cu pana la 30 la suta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă