2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialRomânia vrea frontiere ca ale Germaniei. Ambasadorul Berlinului – decorat la Bucureşti

România vrea frontiere ca ale Germaniei. Ambasadorul Berlinului – decorat la Bucureşti

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Hans Lauk, a fost decorat cu “Placheta de onoare” a Ministerului Afacerilor Interne al României.

Distincţia exprimă recunoaşterea sprijinului oferit României din partea Germaniei în domeniul securității naționale, “cu precădere pentru modernizarea sistemului de management al frontierelor”, informează MAI.

Decoraţia a fost înmânată de Gabriel Oprea, ministru de Interne, vicepremier pentru Securitate Naţională. Ceremonia s-a desfăşurat joi la sediul MAI. Potrivit vicepremierului Oprea, “Placheta de onoare” reprezintă cea mai înaltă distincţie, pe linie de Securitate Naţională, a Guvernului României.

Citeşte şi:  Faimosul avion AWACS, “ochiul electronic” al NATO, păzește cerul României

Ambasadorul Werner Hans Lauk a salutat buna colaborare dintre România şi Germania, mai ales în domeniul securităţii cibernetice, al combaterea crimei organizate și a traficului de persoane atât la nivel bilateral, cât și în cadrul FRONTEX şi a altor misiuni europene.

Din frontiera estică a Uniunii Europene, România administrează o zonă cu lungimea de 1100 de kilometri.

Citeşte şi:  Zidul chinezesc, varianta europeană: gard de 4 metri înălţime, la graniţa Ungariei, împotriva imigranţilor

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă