6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialRomânia va folosi de anul viitor doar energie hidro şi nucleară

România va folosi de anul viitor doar energie hidro şi nucleară

Populaţia va fi alimentată de anul viitor, în regim reglementat, doar cu energie produsă de Nuclearelectrica (SNN) şi Hidroelectrica, informează Mediafax.

“Hidroelectrica şi Nuclearelectrica s-au calificat în baza unei metodologii. Dacă un producător termo sau unul regenerabil ar fi avut preţuri mai bune ar fi intrat şi ei”, a declarat Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energie (ANRE).

Conform lui Calotă, anul viitor piaţa reglementată va reprezenta circa 11 TWh de energie, din care doar 8 TWh vor fi livraţi de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

De asemenea, consumatorii industriali vor cumpăra de anul viitor doar energie de pe piaţa liberă, conform calendarului de dereglementare convenit de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional.

Preţurile reglementate pentru populaţie vor dispărea în 2017, potrivit calendarului de dereglementare.

Hidroelectrica şi Nuclearelectrica sunt controlate de stat, prin Departamentul pentru Energie, şi sunt cei mai mari producători de energie din România.

Cele mai citite

“Vor fi vești rele din Ucraina”, avertizează liderul NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează comunitatea statelor occidentale că "vor fi vești rele din Ucraina". Liderul NATO a transmis acest mesaj într-un...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

A transmis datele personale și i s-au furat 9.000 de euro din cont. Apelul poliției

Un bărbat din judeţul Suceava a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut,...
Ultima oră
Pe aceeași temă