2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialRomânia şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Spaţiul Schengen (ministru...

România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Spaţiul Schengen (ministru francez)

Franţa refuză să intre în “mecanisme” care ar slăbi capacitatea UE de a controla fluxurile migratoare, afirmă ministrul francez al Afacerilor Europene, Laurent Wauquiez, reiterând că România şi Bulgaria nu sunt pregătite să adere la Spaţiul Schengen, informează AFP.

“Nu vom intra în mecanisme care ar afecta frontierele noastre şi ar slăbi capacitatea Europei de a gestiona şi a controla fluxurile migratoare”, a declarat Wauquiez, potrivit Mediafax, cu ocazia unei dezbateri desfăşurate în cadrul Adunării Naţionale.

“Primul criteriu simplu este că trebuie să fim siguri în legătură cu frontierele noastre”, explică Wauquiez, subliniind că România “nu recunoaşte frontiere cu R.Moldova, pe unde trec fluxurile” migratoare.

“Noi recunoaştem frontiere cu R.Moldova; deci, există o problemă care este un obstacol, deocamdată, în calea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen”, insistă oficialul francez.

“Dacă noi le încredinţăm frontierele noastre, este legitim să putem avea toate garanţiile că aceste frontiere vor fi bine păzite de vameşi care să exercite întreaga vigilenţă pe care suntem îndreptăţiţi să o aşteptăm. În acest moment, nu este cazul. Deocamdată, activitatea nu este satisfăcătoare”, a spus Wauquiez, menţionând probleme cu corupţia.

Luna trecută, Pierre Lellouche anunţa că Franţa va face astfel încât decizia UE privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen să nu fie luată înainte de vara anului 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă