-1.4 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăSpecialRomânia este pe ultimul loc în UE la numărul de mașini raportat...

România este pe ultimul loc în UE la numărul de mașini raportat la mia de locuitori

România are printre cele mai învechite mașini din UE

România este codașă într-un clasament european în ceea ce privește numărul de autoturisme raportat la mia de locuitori. Potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, țara noastră deține cel mai mic număr de mașini raportat la populație.

Prin urmare, parcul auto din România număra 357 de maşini la o mie de locuitori, la finalul lui 2019. De asemenea, statul român are și unul dintre cele mai învechite parcuri auto din Europa. Vârsta medie a autoturismelor care circulă în România este de 16,5 ani, potrivit Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA), citată de Agerpres.

La polul opus, Luxemburg  a înregistrat cea mai mare rată de motorizare dintre statele membre ale Uniunii Europene în ultimii 30 de ani. În anul 2019, parcul auto avea 681 de autoturisme la mia de locuitori luxemburghezi. Pe de altă parte, cifra poate fi influențată și de transfrontalieri care folosesc maşini de companie înmatriculate în ţară. De asemenea, Italia se află pe locul doi în clasamentul european, cu 663 de maşini la mia de locuitori. Imediat după ea se află  Cipru (645 de maşini), Finlanda şi Polonia (ambele cu 642 de maşini).

La coadă, alături de România, se află  Letonia (381 autoturisme) şi Ungaria (390 autoturisme).

Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă