20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, egala Rusiei la handbal

România, egala Rusiei la handbal

Naţionala feminină de handbal a României a terminat la egalitate cu Rusia, 21-21 (12-7), marţi, la Vrsac, în prima zi a Campionatului European din Serbia, în Grupa D a competiţiei.

 

România a fost aproape de o victorie foarte importantă, dar, după o primă repriză excelentă, a făcut o repriză secundă slabă şi a scăpat printre degete victoria.

Rusia a marcat primul gol al meciului, dar România a punctat apoi de trei ori la rând, 3-1 (min. 6), după care scorul a devenit 5-2 (9). Rusia a revenit în joc şi a restabilit egalitatea, 5-5 (12). Prestaţiile de senzaţie ale portarilor noştri, Talida Tolnai şi Mihaela Smedescu (a apărat două aruncări de la 7 metri), au făcut ca echipa lui Gheorghe Tadici să se desprindă pe tabela de marcaj, de la 6-6 (16) la 10-6 (26). La pauză, România conducea la cinci goluri, 12-7, iar diferenţa a crescut la chiar şase goluri în debutul părţii secunde, 13-7 (32). Finalul a aparţinut rusoaicelor, care au egalat în ultimele secunde.

În celălalt meci al grupei, Muntenegru a învins Islanda cu 26-16. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au desfăşurat meciurile dintre Rusia-Muntenegru şi România-Islanda.

După disputarea meciurilor din grupele preliminare, primele trei clasate se vor califica în cele două grupe principale, a câte şase echipe. Partidele se vor juca între 10 şi 13 decembrie, iar primele două clasate vor juca ulterior în semifinale, în 15 decembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 16 decembrie, ultima zi a CE din Serbia. 

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă