0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialRomania a majorat tarifele de acostare la porturile dunarene, firmele bulgaresti protesteaza

Romania a majorat tarifele de acostare la porturile dunarene, firmele bulgaresti protesteaza

Firmele bulgare sunt tot mai ingrijorare dupa ce Romania a decis in mod unilateral majorarea tarifelor practicate la acostarea feriboturilor ce fac legatura intre cele doua state, peste Dunare, informeaza Sofia News Agency consultata de NewsIn.

Acest anunt a fost facut de reprezentanti ai companiilor de transport din Bulgaria, citate de postul national de radio. Conform acestor companii, partea romaneasca a decis majorarea tarifelor pentru fiecare acostare pe coasta romaneasca de la 54 euro la peste 400 de euro.

Masurile se refera la cursele practicate de feriboturi intre porturile Vidin-Calafat si Oryahovo-Bechet.

Avand in vedere ca firmele bulgaresti de transport prin feribot efectueaza aproximativ 10-15 acostari pe zi pe coasta romaneasca, majorarea tarifelor va fi simtita foarte acut.

Reprezentantii firmelor bulgaresti au precizat ca decizia unilaterala a Romaniei de a majora tarifele incalca acordul semnat intre guvernele Romaniei si Bulgariei, care au stabilit uniformizarea tarifelor practicate pentru cele doua rute mentionate.

Conform postului national de radio din Bulgaria, discutii intre firmele bulgaresti de transport si autoritatile portuare romanesti vor avea loc pe 14 sau 15 iulie.

Operatorii bulgari de feribot au precizat ca vor fi nevoiti sa majoreze si ei tarifele, in cazul in care nu se va ajunge la un compromis, adaugand ca sunt gata sa depuna plangeri impotriva Romaniei la autoritatile europene in cauza.

Cele mai citite

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai...

Cererea de strămutare a dosarului lui Cherecheș a fost respinsă de ÎCCJ

Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a fost respinsă, joi, de magistrații...
00:00:42

Președintele Putin al Rusiei se întâlnește cu prințul moștenitor saudit

Președintele rus Vladimir Putin și prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman au discutat miercuri despre continuarea cooperării cu privire la prețul petrolului, în calitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă