34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialRoberta Anastase ar putea prelua sefia Camerei Deputatilor

Roberta Anastase ar putea prelua sefia Camerei Deputatilor

PDL va detine presedintia Biroului Permanent al Camerei Deputatilor si un vicepresedinte, alti doi vicepresedinti apartinand PSD, iar unul PNL, potrivit participantilor la negocierile pentru functiile din Camera Deputatilor – informeaza ziare.com.

Presedintele Biroului Permanent al Camerei Deputatilor va fi un democrat-liberal, cel mai probabil Roberta Anastase. Social-democratii vor avea, in Biroul Permanent, doi vicepresedinti, celelalte doua functii de vicepresedinte urmand a fi ocupate de un democrat-liberal si un liberal.

Liberalii au anuntat deja ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, va fi propus totusi pentru sefia Camerei, dar ca are sanse mari sa fie ales vicepresedinte.

PSD va detine si una dintre functiile de secretar al Biroului Permanent, la fel si PNL. PSD detine o functie de secretar pentru toate cele opt sesiuni parlamentare, iar celalalt post de secretar va reveni, timp de patru sesiuni, reprezentantilor minoritatilor, iar pentru alte patru sesiuni democrat-liberalilor.

Cele patru posturi de chestor vor fi detinute de PSD, PD-L, UDMR, a patra functie de secretar urmand a reveni, timp de sapte sesiuni liberalilor, iar a opta sesiune, PD-L.

Reprezentantii partidelor urmeaza sa imparta, joi, si sefiile comisiilor permanentze din Camera Deputatilor.

Printre negociatori se afla democrat-liberalii Gheorghe Albu si Daniel Buda, liberalii Mihai Voicu si Eugen Nicolaescu, social-democratii Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Marton Arpan si Kelemen Hunor de la UDMR si Varujan Pambuccian de la minoritati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă