31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialRMGC preconizeaza venituri de 1,6 miliarde de dolari pentru Statul Roman

RMGC preconizeaza venituri de 1,6 miliarde de dolari pentru Statul Roman

Presedintele Consiliului de Administratie al companiei „Rosia Montana Gold Corporation” (RMGC), Alan Hill, a anuntat ca viitoarea exploatare miniera de la Rosia Montana (comuna situata in Muntii Apuseni, judetul Alba) va aduce Statului Roman beneficii de peste 1,6 miliarde dolari. Potrivit acestuia, beneficiile reprezinta taxe si impozite directe catre stat, eliminarea subventiilor existente si contracte de peste un miliard dolari pentru antreprenorii locali.
La toate acestea se adauga crearea a peste 1.200 locuri de munca si investitii in infrastructura si sprijinirea dezvoltarii durabile a intregii zone. Totodata, la sfarsitul anului 2005, investitiile la Rosia Montana vor depasi 150 de milioane dolari, in conditiile in care se estimeaza ca faza de constructie a exploatarii miniere va debuta in 2007, iar primele extractii de zacamant vor avea loc in 2009. Investitia totala in proiect va fi de aproximativ 770 milioane dolari.
Alan Hill a prezentat si cateva dintre prioritatile noii echipe de conducere a companiei. Astfel, managementul RMGC se concentreaza pe trei aspecte-cheie pentru a putea obtine permisul de constructie, in conformitate cu standardele internationale. Este vorba, in primul rand, despre definitivarea studiului privind protectia mediului inconjurator in zona exploatarii miniere, obtinerea certificatului de descarcare arheologica, proces care a necesitat pana in prezent o investitie de 8 milioane dolari, fiind coordonat de experti de la Muzeul National de Istorie, si achizitionarea terenului din zona sitului Rosia Montana. Concluziile studiilor vor fi finalizate impreuna cu experti de la Facultatea din Toulouse (Franta).
Pana in prezent, RMGC a achizitionat aproximativ 45 la suta din imobilele din zona. In plus, compania se implica activ in relocarea comunitatii de la Rosia Montana prin constructia unei noi asezari cu locuinte si facilitati moderne.
Reprezentantii companiei romano-canadiene s-au aratat increzatori ca in 2006 vor rezolva aceste aspecte, astfel incat sa poata obtine autorizatia de constructie pana la inceputul anului 2007. „”Rosia Montana Gold Corporation” este decisa sa respecte toate standardele europene si internationale pe care le presupune un astfel de proiect, si este deschisa la un dialog transparent cu toate partile interesate”, a mai spus Alan Hill. La Rosia Montana se afla unul din cele mai mari 10 zacaminte neexploatate de metale pretioase din lume.

Cele mai citite

Întâlnirea Autorității de Supraveghere Financiară cu acționarii CCP.RO Bucharest S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanții acționarilor CCP.RO Bucharest S.A., subliniind importanța strategică a înființării unei contrapărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă