0.8 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialRIA Novosti: Separatiștii susțin că armata a reluat bombardarea Slavianskului

RIA Novosti: Separatiștii susțin că armata a reluat bombardarea Slavianskului

Un oficial local din Slaviansk susține că armata ucraineană a reluat duminică bombardarea orașului, făcând victime în rândul populației civile, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

"Mai multe obuze au căzut pe teritoriul pieței duminică după-amiază; sunt morți și răniți", a specificat interlocutorul agenției menționate de presă, fără să precizeze numărul victimelor acestui atac.

Obuze au căzut și în cartierele Sobacevka, Artem, la fel și în zona gării feroviare, precum și în aleea Novoslavski, afectând mai multe imobile de locuit.

Milițiile proruse au răspuns prin foc în direcția muntelui Karaciun, unde sunt concentrate forțe ale armatei ucrainene și ale Gărzii Naționale, subordonate autorităților de la Kiev.

În același timp, rebelii au ocupat sâmbătă uzina chimică din Donețk, unde intenționează să lanseze producția de grenade de mână cu fragmentare, a anunțat duminică, la Kiev, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrei Lâsenko.

Această întreprindere este specializată în fabricarea de îngrășăminte chimice și aici există toate materialele necesare pentru producerea ace

La rândul lor, rebelii au confirmat pentru agenția Ria Novosti preluarea sub controlul lor a acestei uzine chimice. "Este vorba de o întreprindere strategică. Odată aici se fabricau grenade și nu este dificil de reluat producția acestora. De aceea am și preluat obiectivul respectiv", a indicat interlocutorul agenției ruse de presă.

Mai mult, separatiștii susțin că au ocupat și unitatea de apărare aeriană A-1402 din Donețk, care dispune de sisteme de rachete antiaeriene autopropulsate "Buk".

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare a mai anunțat ocuparea, sâmbătă, de către rebeli a trei clădiri oficiale la Donețk și Lugansk, dintre care două aparținând Ministerului ucrainean de Interne, relatează duminică agenția de presă Unian.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat vineri prelungirea cu 72 de ore a armistițiului între trupele ucrainene și insurgenți în estul țării. Așa-numitele forțe de autoapărare ale autoproclamatelor "republici populare" Lugansk și Donețk au promis să respecte încetarea focului până luni, 30 iunie.

Cele mai citite

Averea lui Vladimir Putin, în pericol! Ce sancțiuni îi pregătește Occidentul

Pe măsură ce tensiunile la granița cu Rusia și Ucraina cresc, unele puteri occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, iau în considerare sancțiuni personale...

Simptomele de COVID, actualizate în lista INSP. Clasificarea cazurilor

Simptomele pentru COVID sunt prezentate într-o listă actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, INSP a actualizat din nou, pentru a treia oară...

Marcel Boloș este noul ministru al Digitalizării

Marcel Boloș este noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Vineri, 28 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Marcel Boloş în...
Ultima oră
Pe aceeași temă