27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Sibiu după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Sibiu după contestaţii

Un număr de 12 candidaţi la bacalaureat au promovat, în Sibiu, în urma soluţionării contestaţiilor, care au dus la modificarea notelor pentru aproape 180 de lucrări, în timp ce promovabilitatea a crescut de la 51,66 la sută la 52,10 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În judeţul Sibiu, au fost depuse peste 566 de contestaţii la examenul de bacalaureat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Ioana Dăneţiu, în urma rezolvării contestaţiilor, 389 de absolvenţi au rămas cu notele iniţiale, altor 77 candidaţi li s-au mărit, iar o sută de absolvenţi au avut nota micşorată.

„În urma contestaţiilor, 12 candidaţi au promovat. Astfel, procentul de promovabilitate în judeţul Sibiu a crescut de la 51,66, la 52,10”, a declarat Ioana Dăneţiu.

După rezolvarea contestaţiilor, numărul candidaţilor care au promovat examenul de bacalaureat în judeţul Sibiu este de 1.523, dintr-un total de 3.245 înscrişi.

Rezultatele examenului de bacalaureat din judeţul Sibiu, înainte de contestaţii, indica o promovabilitate de 51,66 la sută, cu aproximativ două puncte procentuale mai mică decât cea înregistrată anul trecut.

Potrivit datelor afişate pe site-ul inspectoratului, în judeţul Sibiu au fost două medii 10, obţinute de două eleve de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din municipiu.

Vineri, site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă