27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Hunedoara după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Hunedoara după contestaţii

UPDATE Un număr de 28 de candidaţi hunedoreni au promovat bacalaureatul în urma contestaţiilor, astfel că promovabilitatea a crescut la 37,72 la sută.

„Media pe judeţ a crescut în urma contestaţiilor la bacalaureat, de la 36,99 la sută la 37,72 la sută. Sunt 28 de elevi admişi în urma contestaţiilor, niciunul dintre ei cu diferenţe mari între nota obţinută înainte de contestaţii şi cea obţinută după recorectare”, a declarat adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Martha Mate.

Potrivit acesteia, în total în judeţul Hunedoara au promovat examenul de bacalaureat 1.735 de candidaţi, faţă de 1.707 câţi promovaseră înainte de recorectarea lucrărilor.

Procentul de promovabilitate este mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2011, când 38,36 la sută dintre cei care au susţinut bacalaureatul au promovat.

 

Vineri site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

 

Un număr de 1.106 contesaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat, în judeţul Hunedoara, cele mai multe fiind înregistrate la disciplinele matematică şi limba şi literatura română, iar cele mai puţine la logică şi limba maghiară, relatează MEDIAFAX.

„Au fost depuse 1.106 contestaţii în judeţul Hunedoara, dintre care 434 la matematică şi 336 la limba română. La celelalte materii numărul contestaţiilor înregistrate este mai mic, iar la logică este doar o contestaţie, în timp ce la limba maghiară sunt depuse două. Lucrările se vor reevalua la centrul regional de la Arad”, a spus Lăutaru.

Un număr de 1.701 candidaţi din cei peste 4.600 care au susţinut bacalaureatul în judeţul Hunedoara au promovat acest examen, astfel că promovabilitatea este de 36,92 la sută înainte de contestaţii, mai mică decât anul trecut, când a fost 38,36 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă