28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Dolj după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Dolj după contestaţii

Un număr de 56 de candidaţi la bacalaureat din judeţul Dolj au reuşit să promoveze examenul în urma soluţionării celor 1.569 de contestaţii depuse, iar 370 de note au fost modificate după recorectarea lucrărilor, cele mai multe note crescând, transmite MEDIAFAX.

Astăzi site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Georgică Bercea, vineri la ora 12.00 au fost afişate la toate centrele de examen rezultatele de la bacalaureat în urma soluţionării celor 1.569 de contestaţii.

Astfel, 56 de elevi au reuşit să promoveze examenul după recorectarea lucrărilor, în timp ce 153 de elevi au obţinut note mai mici faţă de cele luate iniţial.

„Promovabilitatea s-a modificat uşor, de la 40,90 la sută, cât a fost iniţial, la 41,76 la sută, după soluţionarea contestaţiilor”, a precizat Bercea.

Potrivit acestuia, au fost modificate 370 de note – 153 de elevi au obţinute note mai mici faţă de cele luate iniţial, iar 217 au fost punctaţi în plus de către profesorii care au recorectat lucrările în urma contestaţiilor.

Promovabilitatea rămâne zero şi după contestaţii la trei licee din judeţul Dolj, respectiv liceele agricole din Cârcea şi Malu Mare şi Centrul Beethoven din Craiova, unde învaţă elevi cu probleme auditive.

De asemenea, în judeţul Dolj la niciun liceu nu a fost promovabilitate de 100 la sută.

În acestă sesiune a balacaureatului în judeţul Dolj au fost înscrişi 7.103 elevi, dar doar 6.547 s-au prezentat la probele de examen. Dintre aceştia au reuşit să promoveze bacalaureatul 2.734 de elevi, iar trei candidaţi au obţinut media 10.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă