26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Buzău după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Buzău după contestaţii

UPDATE 39 de absolvenţi de liceu din judeţul Buzău au promovat examenul de bacalaureat după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitate crescând în judeţ de la 50,82 la sută la 51,86 la sută, transmite MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Dumitru Ene, după recorectarea celor 1.108 de contestaţii depuse, 39 de absolvenţi au fost declaraţi admişi, astfel că procentul de promovabilitate a ajuns în judeţ la 51,86.

Iniţial fuseseră declaraţi respinşi 1.830 de elevi, însă după contestaţii numărul a coborât la 1.791.

Reprezentantul ISJ Buzău a mai spus că rezultatul este „mulţumitor per ansamblu”, însă, pe de altă parte, la jumătate din liceele buzoiene s-au înregistrat rezultate dezastruase la bacalaureat.

„În urma evaluării lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii procentul de promovare la Buzău a crescut de la 50,82 la 51,86 la sută. Cu acest procent ne plasăm între primele şase-şapte judeţe din ţară, dar fiind unul global nu exprimă întru totul realitatea în liceele noastre. Spun aceasta având în vedere faptul că în 14 din cele 28 de licee s-au înregistrat rezultate de la 57 la sută promovabilitate în sus înainte de contestaţii pana la 100 la sută, în timp ce 14 au obţinut rezultate de la 29 la sută până la 7,84 înainte de contestaţii, obţinut de liceul din Smeeni. Chiar dacă procentul general este unul care depăşeşte 50 la sută şi probabil este printre rezultate bune din ţară, pe fiecare liceu diferenţele sunt foarte mari aşa încât şi abordarea ulterioară va fi una diferenţiată. Pentru cele cu procente mici vom avea în vedere analize şi discuţii cu conducerile şi colectivele didactice aşa fel încât să generăm pentru anul viitor o altă atitudine a profesorilor şi elevilor pentru cativitatea şcolară”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX şeful ISJ Buzău, profesorul Dumitru Ene.

Astăzi site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

 

În judeţul Buzău au fost depuse 1.108 contestaţii în urma examenului de bacalaureat, cele mai multe, 401, fiind la matematică, transmite MEDIAFAX.

Anul trecut, după prima sesiune a bacalaureatului, au fost depuse peste 1.500 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română.

În judeţul Buzău, procentul de promovabilitate înainte de rezolvarea contestaţiilor este de 50,79 la sută, în timp ce în sesiunea din vara lui 2011, 53,2 la sută dintre absolvenţii de liceu au promovat examenul de maturitate.

Un singur elev a obţinut media 10 la bacalaureat în sesiunea actuală, în timp ce la sesiunea de anul trecut, au fost cinci medii de 10.

De asemenea, două licee, Liceul pentru Deficienţi de Vedere şi Seminarul Teologic din Buzău, au rată de promovare de sută la sută şi nu există nicio şcoală care să înregistreze promovabilitate zero la acest bacalaureat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă