31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Bacău după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Bacău după contestaţii

UPDATE În judeţul Bacău, 52 candidaţi au primit, după rezolvarea contestaţiilor, puncte în plus la bacalaureat, fiind declaraţi admişi, astfel că promovabilitatea a ajuns la 45,43 la sută, în timp ce în Vrancea rata de promovabilitate a crescut de la 43,5 la sută la 45,58 la sută.

Din cei 5.301 candidaţi prezenţi la examen, 2.460 au absolvit bacalaureatul, iar 52 au obţinut medii de trecere după recorectarea tezelor.

Vineri, site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

 

În judeţul Bacău, au fost depuse 1.800 de contestaţii, cele mai multe la matematică şi la limba şi literatura română.

Chiar dacă cele mai multe cereri de reevaluare a tezelor vin din partea candidaţilor care nu au avut medii de absolvire, există şi contestaţii depuse de absolvenţi de liceu care vor o majorare a notelor, după ce s-au considerat nedreptăţiţi.

Cele 1.800 de teze contestate în Bacău vor fi recorectate într-un centru de reevaluare de la Vaslui, unde vor ajunge şi tezele contestate în judeţul Iaşi.

Un număr de 2.408 de candidaţi înscrişi în această primă sesiune a bacalaureatului susţinută în judeţul Bacău au fost declaraţi admişi, astfel că promovabilitatea este de 45,43 la sută, un procent aproape identic cu cel înregistrat anul trecut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă