29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Alba după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Alba după contestaţii

UPDATE În judeţul Alba, 42 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor, astfel că promovabilitatea a crescut de la 48,71 la sută la 49,97 la sută.

judeţul Alba Preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Alba, Rodica Groza, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că 314 contestaţii din cele 1.053 depuse de candidaţii din judeţ după bacalaureat au fost admise în urma recorectării lucrărilor.

Groza a spus că promovabilitatea a crescut după soluţionarea contestaţiilor de la 48,71 la sută la 49,97 la sută.

Vineri, site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

Peste o mie de candidaţi din Alba, nemulţumiţi de rezultatele examenului de bacalaureat, au depus contestaţii, cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor fiind înregistrate la limba şi literatura română şi matematică.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Alba, Rodica Groza, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la nivelul judeţului au fost depuse 1.053 de contestaţii în urma rezultatelor de la bacalaureat: 389 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor de la proba scrisă la limba şi literatură română, iar alţi 258 la matematică.

În acest an, potrivit Inspectoratului Şcolar Alba, din cei 3415 elevi care au susţinut examenul de bacalaureat în centrele din judeţ, doar 1.620 au promovat, reprezentând 47,44 la sută.

O singură elevă din judeţul Alba, de la Colegiul Naţional „I.M. Clain” din municipiul Blaj, a reuşit să obţină media 10.

La Grupul Şcolar Agromontan Albac niciun elev nu a promovat bacalaureatul, iar la Grupul Şcolar Agricol Ciumbrud şi la Colegiul „Timotei Cipariu” Blaj a promovat examenul doar câte un singur elev.

În judeţul Alba există şi o unitate de învăţământ cu promovabilitate maximă, respectiv Liceul „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, liceu privat cu predare în limba germană, unde toţi cei nouă candidaţi au reuşit să promoveze.

Anul trecut, procentul de promovabilitate la bacalaureat în judeţul Alba, înainte de contestaţii, a fost de 38,45 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă