9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Comuniștii din China jubilează după alegerea lui Trump: Asta se întâmplă dacă e democraţie

Ajungerea lui Donald Trump la Casa Albă este ceea ce se întâmplă atunci când este democraţie, scrie presa chineză de stat, citată de The Independent.

Probabila alegere a controversatului candidat republicat demonstrează clar modul în care democraţia americană generează numai criză, în timp ce guvernarea autoritară din China asigură stabilitate, precizează agenţia de ştiri Xinhua.

Campania electorală, ca şi ascensunea lui Donald Trump în cea mai înaltă funcţie din lume, arată că „majoritatea americanilor se revoltă împotriva clasei politice din  SUA şi a elitelor financiare”, scrie ziarul oficial al Partidului Comunist, People’s Daily, subliniind că alegerile prezidenţiale americane au arătată o „democraţie bolnavă”.

China l-a sprijinit pe Donald Trump în campania electorală, pentru că dezaprobă politica lui Clinton, iar cu Trump la Casa Albă, ar fi mai puţine fricţiuni militare între cele două state.


”România liberă” îți prezintă, în timp real, informațiile despre modul cum au votat americanii la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie 2016. Urmăreşte detaliile aici.


 

 

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă